REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mafia benzinarilor din Năvodari lasă fără locuri de muncă angajaţii de la Petromidia

Mafia benzinarilor din Năvodari lasă fără locuri de muncă angajaţii de la Petromidia

Replica API 30 aprilie 2012 | 00:00 360

Se fură în draci din vagoane şi conducte

Se fură în draci din vagoane şi conducte

Mai mulţi angajaţi de la Petromidia s-au trezit daţi afară, cu suspendarea contractelor de muncă, din simplu motiv că au fost de serviciu într-o noapte când s-a furat o importantă cantitate de motorină. De fapt, unii dintre ei nici nu erau de tură. Cotidianul Replica publica, pe 20 martie, un material despre existenţa unui dosar penal ce avea ca obiect furtul a 16 tone de motorină de la Petromidia Năvodari, combustibilul fiind ascuns într-o hală a CFR. Numai că, potrivit unui muncitor, al cărui contract a fost suspendat pe nedrept, în opinia sa, toate persoanele care se aflau în tură în momentul furtului au fost anchetate disciplinar-administrativ, însă fără a fi sesizată Poliţia sau Parchetul.

"Este vorba despre o mafie a ţiganilor din Năvodari, care de ani de zile fură motorină de la Midia, trecând peste toată paza şi securitatea lor. Se fură pe la toate colţurile. Acum câţiva ani, hoţii chiar m-au ameninţat să plec de acolo ca să-şi poată face treaba. În luna februarie s-a furat din nou, dintr-un vagon, iar conducerea a suspendat contractele a 22 de angajaţi, pe motiv că ei sunt vinovaţi pentru furtul de combustibil. Eu şi încă doi muncitori nici nu eram în tură, dar am fost şi noi suspendaţi. S-a început o anchetă administrativ-disciplinară, care ar fi trebuit să dureze maxim 30 de zile. De atunci au trecut 2 luni şi tot nu s-a întâmplat nimic. Ceea ce ne-a deranjat şi pentru care am sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), este faptul că nu au anunţat autorităţile care să stabilească cine este responsabil şi să investigheze furtul de motorină. Dacă suntem suspectaţi, de ce nu ne-a făcut testul poligraf. Ei au 2 firme de pază, au camere de supraveghere şi alte sisteme. Dar în loc să-i întrebe pe ei cum de s-a reuşit să se fure, ne-au dat pe noi afară. Am sesizat ITM Constanţa, care ne-au comunicat că se va ocupa ITM Bucureşti. Acum aşteptăm răspunsul lor", ne-a declarat George Martinescu, angajat ca revizor tehnic vagoane, înainte să fie pus "pe dreapta". Tot el ne-a declarat că bănuieşte care este motivul pentru care a fost sancţionat, chiar dacă nu a avut nici o treabă în privinţa furturilor de combustibil. "Eu le eram foarte incomod celor de la Midia. La un moment dat eram lider de sindicat, au încercat să mă elimine. Înaintea furtului de motorină, pe rolul instanţelor a mai fost un dosar înregistrat, pentru litigii de muncă, în legătură cu nerespectarea de către ei a contractelor demuncă. Pe data de 5 mai avem primul termen pe fond", ne-a mai declarat Martinescu. În baza unor informaţii, oamenii legii din cadrul Poliţiei Port, subordonată Poliţiei Transporturi, au început investigaţiile. "Noi am făcut cercetarea la faţa locului şi am început o anchetă. Însă Parchetul a trimis dosarul la Poliţia Năvodari, întrucât s-a întâmplat pe raza lor de competenţă, iar noi nu mai ştim ce s-a întâmplat în continuare, ne-a declarat comisarul Vasile Sabin, şeful Poliţiei Port Constanţa. În schimb, reprezentanţii Poliţiei Năvodari susţin că la ei nu a ajuns nici un dosar.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108