REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Magdalena Calin si Elodia, doua femei disparute din cauza unor politisti

Magdalena Calin si Elodia, doua femei disparute din cauza unor politisti

Replica API 15 decembrie 2010 | 00:00 201

Similitudini

Similitudini

Poliţistul Cristian Zbenghea din Nicolae Bălcescu are probleme în cazul dispariţiei asistentei universitare Luminiţa Magdalena Călin, în prezent fiind anchetat pentru neglijenţă în serviciu. Acesta a fost chemat ieri la Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru explica superiorilor, cu lux de amănunte, ce s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă când asistenta a fost oprită în trafic de poliţişti pentru un control de rutină, iar apoi s-a făcut nevăzută. Luminiţa Magdalena Călin este o nouă Elodia, care, la fel ca şi Elodia Ghinescu, a dispărut "cu ajutorul" unui poliţist. În cazul Elodiei Ghinescu - poliţistul era soţ şi cercetările arată că ar fi ucis-o, în timp ce în cazul Luminiţei Magdalena Călin, un poliţist care a urmărit-o a abandonat-o în câmp, posibil să o fi speriat zdravăn... aşa că femeia ia-o de unde nu-i!

"Până nu o vom găsi şi pe asistentă să ne spună ce s-a întâmplat nu putem lua de bună decât ce declară poliţistul Cristian Zbenghea şi cu poliţistul comunitar întrucât altă pistă nu există. Având în vedere că cei doi susţin că femeia avea comportamente atipice pentru un om normal: ţipa, urla, se zvârcolea pe jos, Cristian Zbenghea ar fi trebuit să cheme o ambulanţă pentru un consult la psihiatrie. În condiţiile în care s-a întâmplat, temperaturile scăzute, locul în care se afla, dânsa putea fi luată, poate şi împotriva ei. În mod normal domnul Cristian Zbenghea trebuia să o bage în maşină, să o conducă la poliţie pentru declaraţii, dar din declaraţiile celor doi reiese că ea a luat-o la fugă pe câmp. Domnul trebuia să vadă ce s-a întâmplat, să facă alte activităţi, să facă un control la autoturism, ori el nu a acţionat conform procedurilor care sunt în vigoare", a declarat, pentru "Replica", comisarul-şef Adrian Rapotan, adjunctul şefului IPJ. De luni, a fost declanşată o cercetare administrativă vizavi de acest caz. "Rămâne să vedem dacă este vorba despre neglijenţă în serviciu, abuz sau altceva", afirmă Rapotan. Menţionăm că tot ieri, Florin Vasile, fratele dispărutei, susţine că se va prezenta la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa pentru a depune o plângere împotriva poliţistului Cristian Zbenghea pentru neglijenţă în serviciu. "Poliţistul Cristian Zbenghea, de la Poliţia Nicolae Bălcescu, şi un poliţist comunitar au declarat că au urmărit o nebună, care a coborât din maşină şi a fugit pe câmp, aşa că au renunţat la urmărire pe motiv că nu mai era raza lor de competenţă. Voi ajunge la IPJ Constanţa pentru a depune o plângere împotriva poliţistului Zbenghea", declara, ieri, Florin Vasile. "Din punct de vedere al procedurilor nu a acţionat tocmai bine şi noi ne-am sesizat înainte ca fratele asistentei să facă această plângere. Noi deja am declanşat începând de luni o cercetare administrativă vizavi de problema aceasta, iar dacă domnul Florin Vasile va depune o plângere împotriva domnului Cristian Zbenghea o vom înregistra şi o vom soluţiona. Prioritatea numărul 1 este să o găsim pe ea", a conchis Rapotan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108