REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mai multe instituții şcolare din Constanţa NU AU încă autorizaţii pentru securitate în caz de incendiu

Mai multe instituții şcolare din Constanţa NU AU încă autorizaţii pentru securitate în caz de incendiu

Replica API 11 martie 2017 | 08:30 185

Incredibil! Doar 10 solicitări au fost depuse de la începutul anului și până în prezent la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea privind obținerea autorizațiilor pentru securitate la incendiu pentru instituțiile școlare.

Reprezentantul ISU, maior Călin Alexandru, prezent astăzi, 10 martie a.c., la întâlnirea directorilor de școli la raportul pentru semestrul I al anului școlar 2016-2017, a declarat că din cele 127 de unități, 55 de grădinițe, 51 de școli și 21 de licee, doar pentru 10 au fost făcute solicitări privind obținerea autorizațiilor la incendiu. Reprezentantul ISU a făcut apel către toți directorii prezenți la întâlnire să își facă documentația pentru eliberarea autorizațiilor. Nu se supun obligativității autorizării clădirile care au fost construite și nemodificate înainte de 1998.

„Scopul ședinței este să înțelegeți dumneavoastră și să discutăm referitor la metodologia obținerii acestei autorizații de securitate la incendiu, pe legea 306. Exista 55 de unități cu destinație grădiniță, 51 de untități cu destinația școală și 21 de unități cu destinație liceu, pentru care există obligația obținerii autorizației pentru securtatea la incendiu. Imobilele construite înainte de anul 1998 nu se supun avizării autorizării de securitate la incendiu, pentru că legislația specifică începe din acel an și au fost o serie de 5 sau 6 hotărâri de Guvern, în care s-a menționat această obligație, dar nu înainte de 1998. Așadar, imobilele vechi, care nu au fost modificate după anul 1998, nu se mai supun acestui proces. Nu există obligația decât în cazul sunt modernizate”, a punctat maior Călin Alexandru.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma distrez, reportera nu stie gramatica?
0
0
"Patriotule", esti in divort cu gramatica? Corect: "veti fi" si "copiii". Limba romana si carnea de porc sunt grele...Daca "taceai", puteai fi considerat prost, exprimandu-te, ai dovedit-o...
1
0
Tinere frumos si liber, cum poti comenta un articol referitor la scoala daca tie nu ti-a placut scoala ? Daca iti placea, scriai corect " veti fi " si nu " ve-ti fi" !
2
0
Votati PSD-ul. El va scapa de toate grijile, ve-ti fi prosti si multi. Protejati hotii, ei vor vota. Tinerii sa dea procura bunicilor pentru vot, asa vor avea un viitor fericit pentru copii lor.
0
1
Posturile se tin ptr pile, relatii.Pensionarii cu gr.1 au dreptul la 3 ani continuitate, atentie, daca au gradul 1.Tinerii nu mai au loc de ei.Partea proasta e ca ocupa posturi in Constanta, nu fac naveta, sa ocupe si tinerii post si apoi ce ramane iau ei.Nu.Intai pensionarii si apoi tinerii.La scoala 36 e o pensionara care are doar gr.2, cum naiba are ea continuitate? Cata spaga a dat? Eu trebuie sa fac naveta ca nu avem loc de piloase, ca pensioanarele au bani sa dea spaga sa nu faca naveta.Din barfa de la coltul scolii am aflat ca e foarte bogata, deci isi permite sa dea spaga.
1
1
poate schimba menegerii, d-nii directori ce ai doare doar de gagicareala !
1
1
Multe scoli nu au sali de sport si pe nimeni nu intereseaza , ne plangem de obezitate , droguri si lipsa de miscare la varste fragede , dar nu facem nimic , pacat , imi e mila de generatiile ce vin
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108