REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Lun., 2 Oct. 2023
Anul XX Nr. 6504
17.8° Constanța Luni, 2 Octombrie 2023 Anul XX Nr. 6504

Mai multe persoane din Valu au rămas pe drumuri: casa în care locuiau s-a făcut scrum!

Mai multe persoane din Valu au rămas pe drumuri: casa în care locuiau s-a făcut scrum!

Replica API 31 octombrie 2015 | 00:00 149

În prag de iarnă

În prag de iarnă

Mai multe persoane din Valu lui Traian au rămas pe drumuri în prag de iarnă! Casa în care locuiau a ars în totalitate într-un incendiu. Nenorocirea s-a produs în seara de joi, 29 octombrie, în urma acumulării de gaze. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Seara de joi, 29 octombrie, a fost una cumplită pentru mai multe persoane din Valu lui Traian. Acestea locuiau într-o casă situată pe strada Mureşului, care, din păcate, a ars în totalitate. Se pare că totul a pornit când un membru al familiei a schimbat butelia, fiind vorba despre scăpări de gaze. De aici şi până la un incendiu de proporţii nu a fost decât un singur pas. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină în jurul orei 17.26, aceştia ajungând la faţa locului cu două autospeciale.

După o luptă încrâncenată cu flăcările, pompierii au reuşit să lichideze incendiul în jurul orei 18.24. Însă, potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, casa a ars în totalitate, fiind vorba de 5 camere care se întindeau pe o suprafaţă de 150 de mp. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită. Precizăm că statistica din ultimii ani arată că, la nivelul judeţului Constanţa, premergător şi pe timpul sezonului rece, se manifestă o tendinţă de creştere a numărului de incendii la gospodăriile cetăţeneşti generate de coşurile de fum defecte sau necurăţate, de mijloace de încălzire improvizate sau nesupravegheate.

De la începutul anului şi până în prezent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constaţa a intervenit pentru stingerea a 37 incendii care au avut cauză probabilă coşul de fum defect sau necurăţat. Din păcate, asemenea incendii se pot solda cu victime şi pagube materiale importante. Pentru înlăturarea pericolului de incendiu în lunile reci ale anului, recomandăm respectarea următoarelor măsuri specifice: verificaţi sobele şi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să aprindă materialele combustibile din apropiere; amplasaţi în faţa uşiţelor sobelor o cutie metalică sau o foaie de tablă, aceasta asigurând protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului; evacuaţi periodic cenuşa din sobă într-un loc amenajat în acest scop; nu aprindeţi focul cu benzină sau alte lichide inflamabile şi nu folosiţi în sobă lemne lungi, care nu permit închiderea uşii.

Se interzice depozitarea materialelor combustibile deasupra sobelor; uscarea hainelor sau a altor materiale combustibile pe sobe ori în imediata apropiere a acestora; folosirea sobelor cu uşi defecte şi lăsarea sobelor în funcţiune fără supraveghere ori în grija copiilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
41162937266
5/49
156923936
joker
9153820265