REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mai mulţi constănţeni care NU şi-au PLĂTIT AMENZILE de CIRCULAŢIE, puşi de instanţă la MUNCĂ!

Mai mulţi constănţeni care NU şi-au PLĂTIT AMENZILE de CIRCULAŢIE, puşi de instanţă la MUNCĂ!

Replica API 1 septembrie 2018 | 00:00 370

DAT ÎN JUDECATĂ PENTRU 40 DE LEI: 4 ore de muncă

DAT ÎN JUDECATĂ PENTRU 40 DE LEI: 4 ore de muncă

”S-a dat milităria jos din pod” am putea spune și asta pentru că o Primărie din județul Constanța a început acțiunile în instanță, solicitând înlocuirea amenzilor, multe dintre ele fiind de circulație, cu munca în folosul comunității. Vizate sunt persoanele care nu au plătit sumele de bani datorate și care nici nu pot fi executate silite întrucât nu au bunuri pe numele lor.

G.M. a primit mai multe amenzi, dovadând stând procesele verbale, până când suma datorată a ajuns undeva la 3.700 de lei. Astfel, cum persoana nu are bunuri pe numele său, Primăria Cobadin a cerut, la Judecătoria Medgidia, înlocuirea amenzii cu munca în folosul comunității. Dosarul a fost înregistrat la data de 30 ianuarie anul curent, iar în vară judecătorii au decis: ”Admite, în parte, cererea având ca obiect înlocuire amendă cu muncă în folosul comunităţii formulată de petenta Comuna Cobadin prin Primar, cu sediul în comuna Cobadin, str. Primăverii nr.2, Jud. Constanţa, în contradictoriu cu intimatul M. Gabriel.

Înlocuieşte amenda contravenţională, în cuantum total de 3.000 lei, aplicată intimatului prin procesele-verbale seria PCTX număr 0109624/04.01.2017, seria PCTX număr 0132650/15.06.2017 şi seria CC număr 4650073/26.07.2017 cu sancţiunea prestării de către intimat a unor activităţi în folosul comunităţii, pe o durată de 263 ore.

Reclamantul, care este comuna Cobadin, a invocat: ”Conform art. 9 alin.3 din O.G. nr. 2/2001, în forma în vigoare la data introducerii acțiunii, în cazul în care contravenientul persoană fizică nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite, organul de specialitate al unității administrativ-teritoriale prevăzut la art. 39 alin. (2) lit. a) în a cărui rază teritorială domiciliază contravenientul va sesiza instanța judecătorească în a cărei circumscripție domiciliază acesta, în vederea înlocuirii amenzii cu sancțiunea obligării contravenientului la prestarea unei activități în folosul comunității, ținându-se seama de partea din amendă care a fost achitată”. Și R.I.C. a fost în aceeași situație, având mai multe amenzi adunate, suma datorată de acesta ajungând la 2590 lei.

Astfel, va trebui să muncească, potrivit deciziei instanței, 227 de ore în folosul comunității. La fel și în cazul lui A.P., chiar dacă suma datorată este foarte mică (40 de lei). ”Petenta arată că deși au trecut 30 de zile de la data rămânerii definitive a sancțiunii aplicate, aceasta nu și-a îndeplinit in totalitate obligația, iar din demersurile efectuate rezultă că este imposibilă executarea silită a acesteia deoarece nu este înregistrat cu venituri și nici cu bunuri ce ar putea fi executate.

Astfel din înscrisurile depuse rezultă că intimatul nu figurează înregistrat cu bunuri mobile sau imobile pe teritoriul comunei, conform evidențele fiscale ale Primăriei, nu figurează cu contract individual de muncă conform adresa-răspuns a I.T.M. Constanța, constatându-se astfel că nu există posibilitatea executării silite a acestuia.

În motivare se arată că sumă de 40 lei a rămas neachitată până în prezent, fără ca intimatul să poată fi executat silit, deși i-au fost transmise înștiințări de plată”, potrivit reclamantului. Astfel, instanța a decis ca pârâtul să muncească 4 ore în folosul comunității. Iar astfel de cereri sunt înregistrate pe rolul instanțelor cu duiumul, ultimele cu data de 30 august, printre reclamanți fiind primăriile din județ.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasati ca va pup eu cu un akm la foc automat, vrei bai comunist imputit ? la munca silnica sa se duca mata iar pe tine sa te trimita cu tactu in mina de uraniu ! Hai jet cu clabuci ciuma rosie!
0
1
Pacat daca nu are casca cu indicativ de indentificare ca jandarmi care au rupt oasele in piata victoriei. Oare e o rusine ca esti indentificat ca platesti o amenda prin munca? Sau mai bine scriu n volume si imi raman in cont n zerouri de euroi dupa ce platesc prin izolare.
1
1
Dar aia din psd ca fura milioane de ce nu ii puneti si consfisca
1
0
sa ne pupi in..KUR...de la 1 mm...javra...esti un kakat..la gard..
10
2
canale, autostrazi eventual tuneluri. Si ce e aia 4 ore? Pe vremuri pentru un leu lipsa faceai puscarie 10 ani.
7
2
ce-i asta bai cacatilor, munca silnica? COMUNISM ? HAI SICTIR- Executati silit activele nu umiliti omul facandu-l sclav! Si daca sunt suf de inteleigenti sa nu aiba nimic pe numele lor - ASTA E GHINION ! SUportati pierderea BOILOR ! CA D-AIA E CAPITALISM! Mai si pierdeti ce numai castiguri ? Ca perceptorii bolsevici! HUOP GUNOAIELOR ! O SA VA OMORAM IN CHINURI!
4
12
Struguri, rosii, porumb, maturat si spalat pe jos
14
4
Foarte bine
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108