REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mai mulți lideri ai PNL cer convocarea unui congres pentru SCHIMBAREA lui Ludovic Orban

Mai mulți lideri ai PNL cer convocarea unui congres pentru SCHIMBAREA lui Ludovic Orban

Replica API 9 iulie 2018 | 02:24 357

Un posibil congres în PNL ar putea fi convocat, de către Consiliul Național, în această vară, potrivit unor surse politice, după ce mai mulți liberali și-au manifestat nemulțumirea față de actualul președinte Ludovic Orban și vor schimbarea acestuia din funcție. Liderul PNL neagă informația, preia Mediafax, conform stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse din interiorul PNL, discuțiile au început în urmă cu câteva săptămâni. Mai mulți liberali și-au manifestat nemulțumirea față de actualul lider PNL pentru că acesta nu s-a consultat în formațiune când a luat decizii importante. Printre acestea se află sesizarea penală împotriva Vioricăi Dăncilă sau acceptarea în partid a europarlamentarului Siegfried Mureşan.

Aceleași surse din interiorul partidului susțin că lui Orban i se reproșează faptul că la consultările de la începutul anului pentru formarea unui nou guvern, PNL nu a avut o propunere de premier. Totodată, moțiunea de săptămâna trecută a fost un eșec pentru liberali, iar Orban este indicat ca fiind principalul vinovat pentru că nu a negociat cu UDMR astfel încât să atragă aleșii din Uniune de partea demersului.

Și Codul administrativ este trecut în "contul" actualului președinte PNL, deoarece acesta le-ar fi promis un lucru primarilor liberali și le-a indicat parlamentarilor din partid să voteze împotrivă.

Mai mult, Ludovic Orban nu ar fi considerat, de unii, potrivit pentru conducerea partidului deoarece contestă USR, dar "se comportă ca un USR-ist. Nu face nimic consistent", a declarat un membru PNL.

Potrivit surselor citate, Biroul Executiv de luni ar putea convoca Consiliul Național, iar în cadrul acestuia să se ceară organizarea unui congres pentru schimbarea conducerii.

În discuție ar fi două nume pentru a prelua șefia PNL: Iulian Dumitrescu și Marian Petrache. Întrebat dacă este interesat să preia partidul, Petrache a declarat doar că nu este momentul potrivit pentru o astfel de discuție.

"Dacă v-aţi uitat pe Cv-ul meu aţi văzut că sunt membru din 2000 şi singurul lucru care m-a interesat a fost binele acestui partid. Nu pot să discut despre aşa ceva pe presupuneri, când se va ajunge acolo, sunt convins că partidul va găsi cea mai bună variantă. Eu nu discut aşa cu dacă şi cu parcă. Eu am avut funcţii în partid, nu ar fi ok faţă de partid să îmi exprim la momentul ăsta tot felul de opţiuni", a afirmat Marian Petrache, pentru Mediafax.

În spațiul public a apărut informația că situația din PNL ar fi fost discutată de președintele Klaus Iohannis cu mai mulți liberali. Marian Petrache neagă însă un asemenea scenariu.

"Tot felul de jocuri şi de interese care sunt fireşti până la urmă. Eu nu cred că au fost întâlniri la Klaus Iohannis, că or fi fost unii pe la Klaus, e posibil, dar modul ăsta, aşa organizări, chiar nu cred. Şi nici preşedintele, că îl cunosc mai bine ca alţii, nu e preşedintele genul de om care să intre în jocuri din astea. Cred că cineva a făcut asta în interes, şi o să îl vedem în perioada următoare. E un joc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Mandolina daca mai ai cativa Parlamentari ca Boroianu Aure Robert,va recomand eu sa plecati singuri din opozitie acasa direct cu UBAR.
0
0
Cu scuzele mele,Orban nu este singurul idiot din partidul alla. Sa schibmi un cretin cu altul,ramane la fel de sulfuros. Nu-i nimic,poate ca asa se vrea,ca PNL sa dispara intr-o forma anume. In cazul asta,demersurile de pana acum au succes. Liberalism exista in doctrine la biblioteci,nu aplicate sau macar insusite ,intelese de cei ce-si zic liberali. Noi nu avem decat smenari politici,derivati din comunisti,autodeclarati de dreapta,perpendicular si ce o fi,de fapt urmasii securistilor,azi ieri,maine!!!!!!!Romania e tradata si vanduta de mult!
2
0
O doreste pe Turcanu, este cea mai competenta!
4
4
ce sa ceri de la un betivan,,,PNLeu e bezmetic.
5
0
Fugariti-l ca nu face doi bani .......
5
0
Mandolina daca nu este schimbat nu au nici o sansa
8
0
urmeaza cea mai mare panarama de presedinte pe care la avut romania.Mai mare panarsma inainte de traian basescu. O LICHEA INTERNATIONALA !!!
8
0
Petrache este LIDER PNL??? Doamne!
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108