REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mai puţini consumatori de droguri în Constanţa în 2016! Iată cum s-au lăsat

Mai puţini consumatori de droguri în Constanţa în 2016! Iată cum s-au lăsat

Replica API 28 ianuarie 2017 | 08:34 325

Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi-a prezentat vineri, 27 ianuarie, a.c., bilanţul activităţilor desfăşurate anul trecut. La eveniment a fost prezent subprefectul Levent Accoium, dar și reprezentanți ai Jandarmerie, ai Gărzii de Coastă.

''Vă mulțumesc pentru eforturile pe care le-ați depus în cursul anului 2016 și pentru implicarea în lupta consumului de droguri. Le mulțumesc voluntarilor pentru felul în care au coordonat acțiunele întreprinse. Așa cum este normal, acțiunile muncii nu au întârziat să apară și potrivit statisticilor prezentate, în anul 2016 numărul consumatorilor de droguri a scăzut semnificativ'', a afirmat subprefectul.

Activitatea CRPECA Constanţa s-a concentrat pe implementarea de proiecte, campanii şi activităţi care să răspundă nevoilor comunităţii locale, având în vedere cele trei arii ale prevenirii - prevenirea în şcoală, prevenirea în familie şi prevenirea în comunitate. CRPECA Constanţa a colaborat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), Casa Corpului Didactic (CCD), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS), Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ), Gruparea Mobilă a Jandarmilor (GMJ), Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), dar şi cu societatea civilă.

În cadrul CRPECA Constanţa au fost desfăşurate proiectele „Adolescenţa fără droguri şi violenţă“, „Parteneriat antidrog pentru siguranţa rutieră“, „Siguranţa ta are prioritate“ „Prin sport, pentru sănătate fără droguri“, „Student antidrog, 100% sport, 0% drog“ ''Dependenți de libertate''. „În anul 2016 Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa a desfășurat activități pentru reducerea cererii și ofertei de droguri.

De asemenea, anul 2016 a fost foarte important din punct de vedere al realizărilor prevenirii consumului de droguri și mai ales în domeniul asistenței acordate consumatorilor de droguri. Scopul principal al activităților a fost prevenirea și întărzierea debutului de droguri. Au fost implementate 6 proiecte de campanii naționale și 29 de campanii regionale și locale ce au avut ca beneficiari aproximativ 32.000 mii de persoane”, a afirmat, comisarul-şef de poliţie Marius-Cristian Oprişan, şef C.R.P.E.C.A. Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru persoanele interesate de campaniile, proiectele si activitatile Centrului Regional Antidrog Constanta va asteptam la sediul din str. Mimozelor nr. 4. Va asteptam si pe d-voastra d-na Eva pentru detalii suplimentare si pentru desfasurea de activitati de voluntariat.
1
0
astea sunt minciunile ratatului de Oprisan ?
0
1
Pe aia de la Batman i-ati adunat?
0
1
Familia Oaie din Cta.vinde pe una mare...
0
1
Pai sunt mai putini consumatori si mai multi dealeri
1
0
Si cu George Despina ce faceti?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108