REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mamaia Nord a fost declarată STAȚIUNE TURISTICĂ

Mamaia Nord a fost declarată STAȚIUNE TURISTICĂ

Replica API 16 martie 2018 | 01:06 907

În ședința de Guvern de joi, 15 martie, Ministerul Turismului a promovat o Hotărâre de Guvern care acordă statutul de stațiuni turistice de interes național pentru patru localități și zone turistice.

Conform acestei decizii, localitatea Borșa din județul Maramureș, localitatea Dâmbovicioara din județul Argeș, zona Mamaia Nord – orașul Năvodari din județul Constanța, zona Peștera-Padina din comuna Moroeni, județul Dâmbovița devin stațiuni turistice de interes național.

Totodată, primesc statutul de stațiuni turistice de interes local următoarele localități:Cacica, județul Suceava; Dorna Candrenilor, județul Suceava; Oncești, județul Maramureș; Poiana Stampei, județul Suceava; Solca, județul Suceava.

Această decizie are o însemnătate deosebită pentru administrațiile locale. Toate localitățile incluse în stațiunile turistice de interes național sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obținerea de finanțări pentru proiectele regionale.

Până în acest moment, în România erau atestate 43 de stațiuni turistice de interes național și 57 stațiuni de interes local.

"E important acest statut, putem accesa fonduri prin POR, axa 7.1. Până acum, aveam doar statut de staţiune balneo, iar la un moment dat am pierdut un proiect pentru că nu eram şi staţiune turistică. Acum, şi agenţii economici vor putea investi cu mai mult aplomb în Năvodari", a declarat Florin Chelaru, primarul oraşului Năvodari.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari Administratiei Locale pt efortul depus si obtinerea acordului de statiune turistica .Acum suntem o statiune in devenire , se construieste puternic . Cand o sa se finalizeze toate constructiile o sa fie frumos .
3
0
SA DEA DUMNEZEU SA IA SIDA ORICE POPONAR VOTEAZA CU ACEST INFECT UMAN
5
0
si rezervatie naturala de stancute la iernat.
6
1
catastrofa arhitecturala . in cativa ani toti cei ce au investit acolo vor regreta ...
11
0
Cartier al constantei sau navodari ca e mai aproape de realitate
15
0
Statiune de dro gati mai bine zis
12
6
pacat de modul in care arata aceasta "statiune"
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108