REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mămicile, supărate că nu au voie să își scoată copiii la plimbare

Mămicile, supărate că nu au voie să își scoată copiii la plimbare

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 3360

Starea de urgență decretată de președintele Iohannis, și, în special, izolarea la domiciliu, a făcut ca mămicile să ajungă la exasperare. Întrucât tot mai multe familii se confruntă cu distanțarea socială, autoizolarea și închiderea școlilor și a locurilor de muncă, stresul este inerent. Stresul survine nu doar din cauza preocupărilor legate de sănătate, dar și din cauza faptului că familiile trebuie să facă față unei noi realități, când brusc s-au pomenit blocați în casă.

Foarte multe mame din Constanța, mai ales cele care locuiesc la bloc, se plâng de faptul că nu au voie să își scoată copiii afară, cu toate că lucrul acesta este permis pentru animalele de companie. Lipsa posibilităților pentru jocuri și activități în aer liber îi face pe copii mai agitați și mai frustrați, stresându-i și mai tare pe părinți.

Orice ieșire presupune expunerea la un risc suplimentar de infecție cu coronavirus

Contactat de către ziarul Replica, un medic pediatru din Constanța a propus câteva sfaturi pentru părinții aflați în această situație: creați împreună cu copilul vostru un program zilnic, desenați împreună structura programului, astfel încât să reprezentați fiecare activitate, și includeți o cronologie generală pentru momentul în care fiecare din ele va avea loc. Ieșirea la aer, chiar și pentru câteva minute, nu este foarte recomandată pentru că orice ieșire presupune expunerea la un risc suplimentar de infecție cu coronavirus, cu atât mai mult cu cât, atunci când vorbim de copiii mici, măsurile de protecție nu pot fi folosite adecvat. Permiteți-le copiilor să aleagă activitățile pe care ar vrea să le facă și nu uitați că cei mici sunt nerăbdători și ar putea să-și piardă repede interesul. Când vine vorba de copiii de vârstă preșcolară, este mai important să mențineți un proces de învățare pozitiv și distractiv decât să vă faceți griji în privința păstrării abilităților academice ale acestora. Momentele plăcute, cum ar fi cititul împreună, povestitul de istorioare și jucatul, sunt modalități distractive de a continua învățarea fără a-i stresa prea tare pe cei mici”.

În concluzie, chiar dacă este foarte dificil, se recomandă limitarea ieșirilor împreună cu copiii pentru a nu îi expune pericolului de îmbolnăvire.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi si asa erati casnice , de asta va plictisiti acum ca nu va mai puteti face programul dupa cum va taie capul!
1
0
Numai basini au astia-astea in cap
0
0
ordinare!numai puteti sa va plimbati prin oras cu masina,nu??!?1
5
1
Da puneti-i dreaku in lesa si iesiti cu ei la plimbare!...da chiar ca nu va duce capul!
7
3
saracutele nu mai pot sa iasa afara ca sa inceapa sa suga ........
13
2
Nu pentru copii sint stresate si suparate , ptr ele ca trebuie sa aiba grija de copii ! Deh , e grele treaba asa se cresc copii ,doamnele erau invatate sa- i arunce la bunici sau gradinita si ele sa- si faca veacul in malluri sau saloane de intors fata !
17
1
Pai nu ai voie sai scoti afara sa se plimbe cu tricicleta dar ai voie sa-l iei afara din casa la magazinul din colt. Normal ca nu mai ai timp sa stai pe fakebook sa dai likeuri, sa-ti dai cu glet etc Copiii sunt o responsabilitate imensa dar nu prea multa lume reflecta intens inainte de a-i avea. Acum esti in hora, trebuie sa joci, cum se zice in popor.
14
0
Lasati-le sa iasa cu plozii, mai scapam de fabricile de cocalari.
15
1
da italienii au iesit la plimbare de ce nu iesiti si voi,va opreste legea lui ciolanis cap de strut bagat adanc
4
7
ti-ale draku, aveti masini de spalat rufe, de spalat vase, statii de calcat rufe, pampers-i, facebook, etc. si va plangeti ca stati in casa cu copiii !!! Dar daca erati ca mamele noastre care erau toata ziua cu cazanul pe aragaz ca sa spele scutecele si aveau grija de un sot si 2-3 copii fara facebook si atata tehnologie ??!!! Si unele dintre ele aveau si servici si lucrau in ture !!! Ti-ale draku de infectii si putori !!!
24
1
Asta este cine are copiii sta acasa cine are caini se plimba pe strazi !!!,sau ce vreti voi mamicilor sa aiba si copiii aceleasi drepturi ca si caini ?,asta nu se poate in Romania.
11
4
Iesiti afara daca nu va convine, noi stam de aproape o luna in casa, copilul are 10 ani, unele dintre voi aveti kkt in loc de creier.... dar nu .... iesiti e cel mai bine ., chiar fff bine faceti ..... selectia naturala trebuie ajutata .....
15
0
Toate ''mamicile'' trebuie sa stea acasa si sa aiba grija de plozi acum?! Ce nasol!
19
0
saracutele de voi ,nu m ai aveti unde sa va dati cu glet pe fata si sa va imbuibati copii prin mall-ri cu tot felul de delicateturi:burgeri,happy meal,french fries,shaorma etc...
25
0
V-ati luat ca taraturile marinari.. na.. tine alcolicu in casa si plodu. Hehe
11
8
Nu pentru copii sint stresate si suparate , ptr ele ca trebuie sa aiba grija de copii ! Deh , e grele treaba asa se cresc copii ,doamnele erau invatate sa- i arunce la bunici sau gradinita si ele sa- si faca veacul in malluri sau saloane de intors fata !
26
0
ca sunt suparate. Sotii navigatori sunt acasa pe capul lor si imllicit bani nu aduc, in vacante nu pot pleca, mallul e inchis!
22
5
ba da mamicilor,voi,tiganii,aia care dau gauri toata ziua aveti voie sa va plimbati in voie.Poate mai scapam de neamuri proaste!
10
0
Asta zic mamicutele astea? Pai zic sa-i impuscati, ca sa nu va mai streseze. 'va-n gura dar de sensibele, care nu duceti la stress...
16
4
Hai ca i aveti acum. Distrati-va.
16
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108