REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

MANAGERUL Institutului Marius Nasta: Din octombrie vor fi câte 10.000 de CAZURI de COVID pe zi!

MANAGERUL Institutului Marius Nasta: Din octombrie vor fi câte 10.000 de CAZURI de COVID pe zi!

Replica API 14 septembrie 2021 | 12:46 2535

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a declarat că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare, iar în octombrie se așteaptă la 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

Beatrice Mahler

Medicul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a spus, la Digi 24, că valul 4 al pandemiei nu va fi unul mai blând decât cele anterioare, citează stiripesurse.ro.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat directorul Institutului.

Beatrice Mahler a mai spus că la două săptămâni după începerea școlilor, numărul de cazuri zilnice se va dubla.

„Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai spus medicul pneumolog.

Cazurile care ajung la ATI sunt mult mai grave, simptomele din acest val sunt mult mai severe, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

„Vedem că tot mai mulți tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem șapte pacienți, iar din cei șapte cinci sunt intubați. Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”, a mai spus Mahler.

Medicul a povestit că doctorii au de-a face și cu furia oamenilor, care spun că unii sunt revoltați și spun că se simt mai rău pentru că au venit în spital.

„Am avut această replică: am venit în spital și mă simt mai rău decât când am venit”, explică medicul, care arată că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-mi fie cu iertare ,dar de unde stie d-na doctor cate cazuri vor fi in octombrie?A fost la ghicitoare ,sau asa se vrea!
8
0
o fi n-o fi o sa vedem!da' daca n-o fi chiar asa...cu exceptia scoaterii din pix,o judeca cineva ptr lansare de zvonuri provocatoare de panica?de isterie?
7
0
Stie ma,pentru ca se vor face nunti si alte chefuri,au inceput scolile si varianta delta este mult mai contagioasa decat COVIDul de anul trecut,ala care a umplut spitalele.
2
7
in gatul ma-tii de urata dracu', ca ai sufletul la fel de urat precum fata, ai o fata de vrajitoare ordinara, jigodie imputita!!! De unde mortii ma-tii stii tu cu luni inainte ca vor fi cazuri si mai ales CATE CAZURI vor fi??? Stii pentru ca totul este programat cu mare precizie si urmati doar un scenariu foarte bine definit, viermilor! Mars in gatul ma-tii, MARS AM SPUS!
9
1
Ducetio la balamac pe mincinoasa asta
10
1
Cea mai usoara metoda de a prevede viitorul este sa l creezi tu.
15
0
e mai ceva k baba vanga ,sau ,petrache lupu de la maglavid..
11
0
Pai vad ca aveti cifrele astea deja si stiati ca o sa se intample de prin primavara totusi nu ati schitat nici macar un gest in luarea de masuri de prevenire si combatere a virusului deci pe cine trimitem in tribunale ??
17
0
De unde ma-ta stii tu ? AAAA , am uitat ! Totul este programat ,trasat ,etc !
14
0
Fii serioasa fa Scroafa Ordinara cu minciunile tale ca nu mai pune lumea botu la vrajelile voastre ieftine !!!
17
0
de unde stie pitipoanca asta? daca nu o sa fie asa isi da demisia?
22
0
hai sictir du va dracu
16
0
Ti-a zis mta?
16
0
Nici tanti asta nu ne zice ce s-a mai intamplat cu gripa....?
21
1
E ca in Las Fierbinti. Sti ce zic? Sti s-au nu sti???
16
2
Stie din urina de cand o bea in fiecare dimineata are previziuni.
24
2
as vrea ca daca declaratiile acestei dne nu se confirma sa fie acuzata de subminarea economiei nationale si de afirmatii care conduc la crearea unei isterii de masa
40
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108