REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Managerul Spitalului Medgidia: Echipamentele de protecție, la prețuri de până la 15 ori mai mari!

Managerul Spitalului Medgidia: Echipamentele de protecție, la prețuri de până la 15 ori mai mari!

Replica API 13 martie 2020 | 07:34 2045

Există în întreaga lume un deficit major pe piaţa echipamentelor de protecţie, vitale în gestionarea epidemiei de coronavirus. Cererea este în prezent de o sută de ori mai mare decât în situaţiile obişnuite, iar stocurile sunt insuficiente. Preţurile sunt mult mai mari iar acest lucru este confirmat de reprezentanții spitalelor din Constanța, acestea fiind principalele unități care se confruntă cu acets deficit. Cu toate astea, managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu, încearcă să liniștească populația trasnmițând faptul că nu dorește să alarmeze însă cetățenii trebuie să conștientizeze și să respecte regulile împotriva virusului mortal.

Eugen Aglițoiu

Isteria a învăluit și județul Constanța. Oamenii au luat cu asalt magazinele și farmaciile, inconștienți fiind. Aceștia au cumpărat alimente cu baxurile și medicamente în stocuri foarte mari. Despre măștile medicale nici nu se mai pune problema pentru că acestea nu mai sunt pe stocurile magazinelor și farmaciilor de ceva vreme bună. Pe de cealaltă parte sunt reprezentanții spitalelor care au simțit cel mai drastic aceast fapt, ajungând să cumpere echipamente de protecție la costuri de 15 ori mai mari. Acest fapt l-a prezentat și managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu. „Noi avem deja un stoc de echipamente pentru aproximativ 35 de zile, pe care l-am achiziționat din fonduri proprii. Cu ajutorul Primăriei, vom mai achiziționa în perioada imediat următoare un stoc de echipamente pentru 45 zile, care ajunge la costul de 370.000 lei. Echipamentul de protecție include: măști ochelari, combinezoane, lenjerie de unică folosință, pijamale și halate de unică folosință, dezinfectant de suprafețe, de mâini, de aeromicrofloră. Până la această oră, nu avem niciun semnal că Ministerul Sănătății ne-ar ajuta cu ceva. Totul deocamdată se cumpără din bani proprii. De exemplu, ce se cumpăra cu 10.000 lei în ianuarie, acum se cumără cu 150.000 lei. Problema este că firmele încep să dea ‘lipsă stoc’ și sperăm să nu ajungem în situația în care nu vom mai găsi aceste echipamente” a declarat pentru Replica de Constanța, managerul spitalului, Eugen Aglițoiu.

Spitalul Medgidia

Cu toate acestea, managerul încearcă să liniștească populația și să îi roage să respecte regulile impuse pentru a evita răspândirea virusului mortal. „Ne organizăm, facem protocoale, să limităm această nebunie. Noi suntem destul de pregătiți și spun asta pentru că nu poți afirma niciodată că ești foarte pregătit pentru a face față la o astfel de epidemie, nu există așa ceva. Eu, personal consider că cel mai important lucru este să prevenim efectele acestui virus. Nu vreau să alarmez pe nimeni, oamenii trebuie să rămână calmi, să respecte regulile impuse și să evite magazinele și spațiile aglomerate, pentru a evita o răspândire în masă. Mai bine să prevenim boala și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece cu bine peste aceste momente” a mai adăugat managerul Spitalului din Medgidia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
solutia urgenta ar fi inchiderea granitelor
7
4
o simpla masca chirurgicala care inaimte era 50 bani acum e intre 5 si 8 lei! Daca o mai gasesti si pe aia!
5
0
Multi nemernici au iesit din vizuina acum. Profitori ordinari se folosesc de necazul omului sa ridice pretul in beneficiul propriu. Ar trebui arestati pe loc.
7
0
Animalelor din sanatate, cum e posibil sa nu existe masti de vanzare in farmacii, avand in vedere modul de transmitere al virusului? Toti cei cu functii din Sanatate: afara !!!!!!!!!!!! Ati distrus tara, javrelor puse pe pile.
3
4
Ba jegosilor dezifectantul de la medgidia din spital este indoit cu apa, a verificat cineva ca jegurile alea fura din el?
5
1
de 15 ori mai mari erau inainte de coronavirus,...sa cred ca acum sunt de 225 ori mai mari?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108