REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

"Manelistul" Coca, demis de la conducerea Spitalului Cernavoda

"Manelistul" Coca, demis de la conducerea Spitalului Cernavoda

Replica API 26 noiembrie 2010 | 00:00 213

Primarita din Cernavoda, Mariana Mircea, nu l-a iertat

Primarita din Cernavoda, Mariana Mircea, nu l-a iertat

Val de demisii şi demiteri la Spitalul orăşenesc Cernavodă. Urmare a scandalului de marţi, primarul Mariana Mircea a luat decizia de a-l revoca pe managerul botezat de edil "manelist", dr. Gelu Coca, de la conducerea unităţii sanitare. Având în vedere referatul emis de primăriţa Mariana Mircea în 25 noiembrie a.c. interimatul Spitalului Cernavodă, până la scoaterea postului la concurs, va fi asigurat de fostul director dr. Andrei Andrei.

"Nu mai sunt manager. Am predat cheile, am închis uşa şi la revedere. Electricianul Robert Hofnăr, consilierul primăriţiei Mariana Mircea, a fluturat hârtia prin secretariatul spitalului şi aşa am aflat de decizia primăriei. Nu am fost dorit în spital. Am fost manager de conjuctură. Am descoperit neregulile, am făcut ceva treabă şi atât. Primăriţa habar nu are ce înseamnă un spital, că doar nu a lucrat într-o unitate sanitară", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, dr. Gelu Coca, care menţionează că se va întoarce la Unitatea Militară din Murfatlar, unde a activat până anul trecut ca medic. Cât despre cel care i-a preluat atribuţiile, "manelistul" susţine că: "Doctorul Andrei Andrei este un manager slab". La rândul său, Andrei Andrei menţionează că a acceptat să revină pe funcţia de director întrucât "nu aveam încotro". Numai că a fost lăsat de izbelişte de către angajaţi. Alături de Gelu Coca au părăsit ieri spitalul şi jurista Monica Teodorescu, dar şi economista Georgeta Saru. "Au urmat exemplul directorului economic Liana Munteanu şi şi-au semnat demisiile din funcţii", susţine Coca. Actualul manager spune că în aceste condiţii îi va fi greu să-şi desfăşoare activitatea, dar speră ca primăria să găsească urgent o soluţie. "Este evident că aceste persoane necesită înlocuire întrucât spitalul nu se poate închide. Până la organizarea concursului, în condiţiile în care mai multe persoane şi-au dat demisia, mă aştept ca în afară de numirea temporară să primesc şi sprijin din partea conducerii locale cu logistică", susţine dr. Andrei.

"Spitalul e sat fără câini, pe care l-a câştigat mă-sa primăriţei la loz în plic"

Cât despre examen, Gelu Coca o acuză pe Mariana Mircea că "limitează accesul" anumitor persoane să participe la concurs. "Legal, pentru postul de manageri se pot înscrie avocaţi, jurişti, economişti şi medici, absolvenţi ai Şcolii Naţioanle de Management Sanitar. Primăriţa s-a gândit să limiteze accesul unor persoane aşa încât a stabilit ca postul de manager al Spitalului Cernavodă să fie ocupat numai de un medic primar care cel puţin 5 ani de zile a activat ca şef de secţie. Cu alte cuvinte, mai lipsea să scrie în regulament numele dr. Nicolae Vasile, actualul director medical al unităţii sanitare, pe care îl vrea în funcţia de manager. Dacă legea permite ca avocaţii, juriştii şi economiştii să susţină examen, primăriţa încearcă să încalce legile ţării şi Constituaţia printr-o hotărâre aberantă", susţine Gelu Coca, care mai adaugă: "Spitalul Cernavodă e sat fără câini, pe care l-a câştigat mă-sa primăriţei la loz în plic. Primăriţa e hotărâtă să tragă buful la spital pentru a-şi recupera banii care i-a pierdut într-un an de zile în care eu nu am vrut să-i fac jocurile. Păcat că în această ţară, în loc ca cel mai bun să câştige, ne lovim de nulităţi care mint populaţia cu un mic şi-o bragă. Suntem un popor de fripturişti, de oportunişti, care nu ne interesează calitatea, ci doar cantitatea şi nu vrem să oferim nimic, ci doar să furăm. La urechea primăriţei a ajuns doar ce a dorit Hofnăr să-i transmită, consilier care este mână în mână cu asistenta Laura Dumitrescu. Cât despre contractul încheiat cu firma lui Marian Sava, pe care îl tot flutura domnişoara Laura Dumitrescu, este făcut în regim de urgenţă, la cererea Direcţiei de Sănătate pentru respectarea planului de conformare". Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108