REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mănescu anunţă noi proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare şi navale

Mănescu anunţă noi proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare şi navale

Replica API 17 decembrie 2013 | 00:00 238

Ministrul liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunţat că ministerul pe care îl conduce are în plan o serie de proiecte care au ca scop modernizarea infrastructurii ţării şi conectarea cu statele membre ale Uniunii Europene, atât pe cale navală, cât şi pe cale feroviară.

Se are în vedere renovarea Gării de Nord din Bucureşti şi transformarea acesteia într-un important centru multi-modal, asemenea gărilor din capitalele europene importante. Proiectul propus urmează să fie realizat în colaborare cu autorităţile din Belgia. Pentru anul următor se doreşte şi reabilitarea a 204 km de cale ferată, pe tronsoanele Sighişoara - Simeria şi Radna - Curtici, ceea ce va duce la o creştere a vitezei de deplasare a garniturilor de tren pe aceste tronsoane.

Ministerul Transporturilor are în vedere şi proiectul referitor la coridorul Dunăre - Main - Rin prin care Dunărea devine, pe lângă o importantă cale navigabilă, un element cu potenţial economic ridicat pentru România. Astfel, porturile dunărene vor fi modernizate şi transformate în centre multi-modale, intermodale şi logistice. Proiectul urmează să fie realizat de Connecting Europe Facility, iar suma alocată este de 750 milioane de euro.

Pentru proiectele care nu pot fi finanţate din fonduri europene, Ministerul Transporturilor caută finanţare din investiţiile unor reprezentanţi ai mediului economic din ţări importante, precum China. Vizita delegaţiei chineze de la Bucureşti a prilejuit întâlniri al căror scop a fost acela de a atrage investiţii chineze în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108