REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Manualele de Geografie pentru clasa a șasea vor fi retipărite. Decizia, luată după depistarea mai multor greșeli grave în conținut

Manualele de Geografie pentru clasa a șasea vor fi retipărite. Decizia, luată după depistarea mai multor greșeli grave în conținut

Replica API 28 august 2018 | 01:35 388

Manualele de Geografie pentru clasa a șasea vor fi retipărite. Decizia a fost luată în contextul în care în peste o sută de mii de exemplare au fost descoperite greșeli,s crie libertatea.

Editura Didactică şi Pedagogică va suporta costurile pentru retipărirea manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a, relatează digi24.ro. Toate costurile vor fi suportate de editură care îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse, se arată într-un comunicat trimis de Ministerul Educației.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

„Ministerul Educației Naționale a decis să solicite Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care își rezervă dreptul de a îi acționa în instanță pe cei vinovați pentru daunele aduse.

Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunțită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată. Noile manuale vor fi trimise în școli în cel mai scurt timp posibil. Varianta digitală corectată a manualului de Geografie de clasa a VI-a va fi postată pe platforma manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni, astfel încât să poată fi folosită de elevi și profesori din prima zi de școală.

Ministerul Educației Naționale a întreprins până acum toate demersurile și a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului școlar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare și nu este blocată, așa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenții, atunci când achiziția de manuale școlare a fost mult întârziată din cauza contestațiilor”.

Manualul de Geografie pentru clasa a VI-a conține erori inacceptabile la nivel didactic. Manualul este unic și a fost editat la Editura Didactică și Pedagogică, după ce Ministerul Educației a hotărât sistarea unor manuale alternative publicate de edituri externe.

Inițial, Ministerul Educației a anunțat că manualul de geografie plin cu erori va fi corectat. Greșelile grave apărute în ediția online vor fi remediate, iar pentru ediția de print va fi adăugată o erată la manual astfel ca la începutul școlii elevii de clasa a VI-a să poată învăța informațiile corecte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
analfabetii ce carti ar fi putut face?????
1
0
cine plateste,gherghe ala care de 40 de ani mamanca bani degeaba
0
0
sa dea si spagile inapoi aia care au tiparit manualele,slugi pesediste
1
0
Idioti, sa mai ceara o marire de salariu ceva...
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108