REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Maraton de film în Piaţa Ovidiu, dedicat regretatului Jean Constantin

Maraton de film în Piaţa Ovidiu, dedicat regretatului Jean Constantin

Replica API 21 august 2015 | 22:41 125

Fostul Cinematograf Republica îi va purta numele

Fostul Cinematograf Republica îi va purta numele

Un eveniment unic, dedicat regretatului Jean Constantin, va avea loc în Constanţa, în Piaţa Ovidiu, în perioada 21-22 august. În piața simbol a orașului Constanța, în intervalul orar 20.30-00.30, vor avea loc proiecții de filme cu marele actor Jean Constantin, cel mai cunoscut şi cel mai iubit constănţean. Este un proiect mai vechi al directorului Direcţiei Judeţene de Exploatare a Filmului Constanţa, Dan Varsami Cojocaru, dar care, abia anul acesta va fi pus în practică. “Evenimentul de zilele acestea este o aniversare pentru Jean Constantin. Îmi doresc de multă vreme să construiesc acest festival şi sper ca începând de la anul să avem un festival adevărat de film care să poarte numele lui Jean Constantin.

Noi încercăm şi vreau să vă spun că este ca o naştere grea ceea ce vrem noi să facem”, a declarat directorul Cojocaru. În program vor fi inculuse patru producții. Asociaţia “Descoperă Constanţa”, în parteneriat cu Primăria, organizează mai multe evenimente în cadrul proiectului “Descoperă Piaţa Ovidiu”. “În acest weekend avem o ediţie specială de cinematograf în aer liber, dedicată maestrului Jean Constantin. Vom pune la dispoziţie atât ecranul de cinematograf, dar şi 200 de scaune pentru cinefili.

În cazul în care vremea de afară este schimbătoare, noi avem o soluţie de backup în Tomis Mall, în Cinematograful Cityplex. Avem o sală de cinematograf ca soluţie în care vremea de afară nu este favorabilă”, a declarat Victor Maxim, directorul Asociaţiei “Descoperă Constanţa”. La maratonul de film, vor fi prezenţi şi câţiva dintre foştii parteneri de scenă ai „maestrului comediei”. Din iarnă, fostul Cinematograf “Republica” va purta numele lui Jean Constantin şi sunt făcute demersuri pentru ca numele său să fie purtat şi de o stradă din Constanţa. “Am înţeles că la prima şedinţă de Consiliu Judeţean se reia problema denumirii ansamblului de tineret aşa cum apare el în proiect şi o să vedem ce o să iasă.

Eu sper că toată lumea va fi de acord. În afară de CJC ţin să-i mulţumesc şi domnului Decebal Făgărău, pentru că ştiţi că nici o manifestare pe terenul deţinut de Primărie nu se poate face decât cu aprobarea Primăriei. Am primit această aprobare fără să mai facem nici o cerere. Panourile cu fotografii, începând de vineri, ora 12.00, vor fi cobărâte la intrarea în muzeu. Trebuiei să-i mulţumim şi domnului director al Muzeului de Istorie şi lui Mihai Petre. El a făcut nişte demersuri şi Jean Constantin a fost declarat de trei ori cetăţean de onoare al municipiului şi al judeţului Constanţei şi al oraşului Techirghiol. (…)

Diplomele de la Constanţa sunt la Ionuţ Galani şi mi-a promis că va aduce şi el fotografii cu Jean Constantin. Toată lumea şi-a dat silinţa pentru acest eveniment. După părerea mea este un eveniment unic în oraşul acesta (…)”, a declarat Radu Stoian, nepotul regretatului actor. Acesta a dezvăluit că băieţii lui au fost botezaţi de actor. Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean (n. 21 august 1927, Techirghiol – d. 26 mai 2010, Constanța), a fost unul din cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat „maestrul comediei”.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108