REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marcel Ciolacu, atac la miniștrii PNL: Anumiți colegi de coaliție trebuie să dea explicații

Marcel Ciolacu, atac la miniștrii PNL: Anumiți colegi de coaliție trebuie să dea explicații

Valentina CAMARA 14 noiembrie 2022 | 00:00 650

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că sunt „colegi de coaliţie” ai PSD care „trebuie să dea explicaţii”, el dând ca exemple de domenii în care e nevoie de explicaţii unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, deciziile privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID sau liberalizarea pieţei energiei.

Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibraţi, de a ne continua munca alături de români, de a da explicaţii, nu de a evita să dăm explicaţii. Să spunem foarte clar de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul, fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea să prindem acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu în discursul ţinut sâmbătă după amiază la conferinţa de alegeri a PSD Vrancea.

Acesta a nominalizat un singur ministru liberal despre care spune că poate fi lăudat, acela fiind titularul portofoliului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pot să-l laud pe Marcel Boloş. Se vede toată abordarea de la ministerul Fondurilor europene este schimbată. Pot să-l laud pe Marius Budăi, (...) am vorbit şi noi la Bruxelles şi ştiu cât de mult l-au lăudat şi că va fi scos acel 9,4 din PNRR în ceea ce priveşte pensiile procent prins pe viitorii 50 de ani, nimeni neştiind ce se întâmplă mâine”, a adăugat liderul PSD, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In principiu MC are dreptate in discursul sau,dar hai sa nu fim "sulfani" si sa privim si altfel anumite puncte din discurs: a)Nu cred ca Parlamentul nu stia de numarul mare de vaccinuri si ne putem intreba ce a facut Opozitia,adica si PSD la acel moment,ca dupa multi viteji se arata b)PNRR era normal sa fie discutat la nivel de Ministere cu semnaturile celor ce conduc acestea,dezbatut in Parlament ...Voi PSD nu aveti nicio vina??Cred ca aici un rol important ar avea Justitia fiindca intradevar aduce neajunsuri economiei romanesti ,mai ales prin excluderea irigatiilor!!!! c)Termocentrale,cum naiba se face ca avem numai trazniti un UE iar conducatorii Romaniei nu disting binele de rau si sar la cap in ajutorul unor conducatori UE si-n detrimentul Romaniei!Sa renunti la ceva inainte de a pune in loc altceva e o prostie si demonstreaza ca suntem condusi de oameni nepregatiti,ca sa nu spun de lichele si pupatori!!Pana sa va reveniti sa stiti ca multi mineri lucreaza in alte tari UE!!! d)aia cu 9.4 e de discutat dar esenta este ca nu avea ce cauta in PNRR,iar tampitelul care a facut PNRR trebuie luat la discutii de organele in drept,daca mai avem ceva "organe"
2
0
D-le pensiile se dau pe baza de contributivitate,nu sub forma de ajutoare sociale.media ar trebui sa fie pe toată perioada de contributivitate,nu pe 5 ani.de exemplu dacă o persoana a muncit 30 ani și a cotizat cu o suma considerabila, iar apoi i s-a desființat postul și a avut salariul minim pe economie timp de 5 ani,pensia va fi cea minima.pai inseamna ca banii pentru pensie dați timp de 30 ani sunt aruncați în vint.faceti pensiile corect , nu va bateți joc de contributori!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108