REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Marea Britanie: Poliţist, împuşcat mortal la o secţie de poliţie din sudul Londrei

Marea Britanie: Poliţist, împuşcat mortal la o secţie de poliţie din sudul Londrei

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 1147

Un poliţist britanic a fost împuşcat mortal în noaptea de joi spre vineri într-o secţie de poliţie din sudul Londrei de către un individ care fusese anterior reţinut, a anunţat vineri poliţia londoneză, acesta fiind primul caz de poliţist ucis cu armă de foc în exerciţiul funcţiunii în ultimii ani, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 02:15 în timp ce un individ, care s-a dovedit a fi înarmat, era plasat în arest preventiv la o secţie de poliţie din Croydon.

Lovit de glonţ, agentul de poliţie, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a primit primele îngrijiri la faţa locului, iar apoi a fost transportat la spital, unde a decedat în cursul nopţii.

Suspectul, un tânăr de 23 de ani, a fost şi el împuşcat şi este internat în prezent în stare critică. Surse poliţieneşti precizează că niciun agent nu a deschis focul. BBC a relatat că este posibil ca acesta să fi întors arma asupra lui. O anchetă a fost deschisă în cazul incidentului de la secţia de poliţie din Croydon.

'Este un incident într-adevăr şocant în care unul dintre colegii noştri şi-a pierdut viaţa în cele mai tragice circumstanţe', a spus şefa poliţiei din Londra, Cressida Dick. 'Ancheta este de abia la început şi lucrăm pentru a stabili circumstanţele din jurul acestui incident. Vă vom oferi informaţii suplimentare actualizate atunci când le vom avea', a adăugat ea.

Titulara de la Interne, Priti Patel, a spus că este şocată şi întristată de această crimă. 'Este o zi tristă pentru ţara noastră şi un alt teribil memento despre modul în care agenţii noştri de poliţie îşi pun zilnic viaţa în pericol pentru a ne asigura securitatea', a spus Patel.

Poliţiştii britanici sunt în mod obişnuit neînarmaţi, iar o anchetă realizată în 2017 a arătat că cea mai mare parte dintre ei nici nu doreşte să poarte arme în mod regulat.

'Aceasta este o veste absolut devastatoare şi sfâşietoare', a declarat John Apter, preşedintele Federaţiei naţionale de poliţie, care reprezintă ofiţeri de rang înalt în Anglia şi Ţara Galilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920