REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Marea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Marea Britanie: Un bărbat care a intrat cu maşina în poliţişti la parlament a fost condamnat la detenţie pe viaţă

Replica API 16 octombrie 2019 | 00:00 341

Salih Khater

Un bărbat care a intrat intenţionat cu maşina în trecători şi poliţişti în apropierea parlamentului din Marea Britanie anul trecut, într-un incident pe care autorităţile l-au tratat ca atac terorist, a fost condamnat luni la închisoare pe viaţă, relatează Reuters.

În vârstă de 30 de ani, Salih Khater a intrat cu viteză cu un Ford Fiesta argintiu în 14 biciclişti la o trecere de pietoni, după care a virat spre o bandă de securitate şi spre doi poliţişti.

Agenţii de poliţie au sărit din faţa maşinii, care avea o viteză de peste 50 de kilometri pe oră şi care s-a izbit apoi de barierele din faţa parlamentului.

Khater a susţinut că a fost vorba de un accident, dar un judecător de la Curtea Penală Centrală a stabilit că fapta a avut o "legătură teroristă" şi l-au condamnat la închisoare pe viaţă, cu o perioadă minimă de ispăşire a pedepsei de 15 ani.

"Sunt mulţumit cu sentinţa de astăzi şi că un individ extrem de periculos se va afla după gratii pentru o perioadă considerabilă", a spus Richard Smith, şeful Comandamentului Antiterorism al Poliţiei Metropolitane.

"Este vorba de un om care şi-a folosit maşina ca armă în încercarea de a omorî cât mai multe persoane posibil, răspândind teamă şi teroare. Opinia noastră este că atacul a fost comis în scop terorist, iar sentinţa confirmă asta", a adăugat el.

Conform poliţiei, Khater a acţionat singur, călătorind spre capitală din Birmingham, în centrul Angliei, la primele ore ale dimineţii atacului. După ce a cercetat zona, a trecut de patru ori cu maşina în jurul pieţei de lângă parlament, iar apoi a intrat pe contrasens.

El a lovit mai întâi o persoană care făcea jogging, după care a intrat în biciclişti. Şase persoane au fost rănite.

A accelerat apoi spre poliţişti şi a fost arestat imediat de agenţi înarmaţi după ce s-a izbit cu maşina în bariere.

Incidentul din luna august a anului trecut a fost al doilea atac terorist de la parlament în mai puţin de 18 luni.

În martie 2017, Khalid Masood, în vârstă de 52 de ani, a omorât patru persoane în apropiere de Podul Westminster şi a înjunghiat mortal un poliţist neînarmat în apropierea parlamentului, după care a fost împuşcat mortal. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108