REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marele investitor CEZ, rău-platnic! În instanţă de ani de zile pentru impozitul pe eoliene

Marele investitor CEZ, rău-platnic! În instanţă de ani de zile pentru impozitul pe eoliene

Replica API 13 februarie 2019 | 12:28 291

Gradul de colectare a taxelor şi impozitelor în comuna Fântânele a scăzut puţin în ultima perioadă, însă primarul Gheorghe Popescu speră ca lucrurile să se îndrepte în acest an.

“Gradul de colectare este unul destul de bun, dar procentul e mai mic pentru că am avut să luăm nişte restanţe de la CEZ România, nişte majorări pe care ei nu le-au plătit şi au obţinut în instanţă suspendarea executării şi să nu mai plătească până la definitivarea unui proces pe care îl au ei cu reprezentanţii Comisiei Fiscale, care are termen în 2020.

Nu am putut să le încasăm majorările şi procentul ne-a scăzut puţin. Dar anul acesta, am trecut sumele respective în baza hotărârii judecătoreşti, într-o poziţie separată. Noi de regulă, în afara de situaţia aceasta, ne ducem undeva la 90% grad colectare”, a precizat şeful autorităţii locale.

Reprezentanţii CEZ România ar susţine, potrivit primarului, că eoliana nu este clădire şi, ca atare, nu ar trebui impozitată. Însă, potrivit primarului Gheorghe Popescu, Codul Fiscal s-a modificat şi prevede clar că eoliana este clădire. “Până ne judecăm, ei trebuie să plătească impozitele. Ei spun că eoliana nu este clădire. Aţi văzut că s-a schimbat Codul Fiscal, iar potrivit prevederilor eoliana este clădire acum. Pe cine să mai dea în judecată? Parlamentul? Nu au decât să dea în judecată Parlamentul!”, a afirmat primarul Gheorghe Popescu.

Reprezentanţii CEZ România plătesc la această dată impozitele datorate comunei, dar în paralel au mers în instanţă. “Nu ştiu ce vor ei, eu nu port discuţii directe cu ei, nu mi se pare o idee bună să discut direct cu ei. De 3-4 ani ne judecăm, de când am început să-i impozităm”, a mai subliniat primarul Gheorghe Popescu. CEZ România are la Fîntânele un parc eolian cu 142 de instalaţii.

Proiectul celor de la CEZ este compus însă din 240 de turbine eoliene, care împreună au o capacitate de 600 MW. Diferenţa de turbine se află pe teritoriul localităţilor Cogealac şi Grădina.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sa platesc ? Sunteti copii ... eu stiu sa fac doar bani nu sa platesc si impozite , am o sotie super inteligenta !
2
0
Mai vede cineva in poza ironia dintre eolienele care trebuie sa salveze planeta si gunoaiele de langa ele care o distrug?
4
0
O turbina de gen are o fundatie din beton mai adanca..ca cea a unui bloc Platiti impozit hotilor care va imbogatiti pe treaba asta !!!
2
0
Domnule Popescu este legea valabila si pentru CEZ sau nu in orice tara daca legea e de partea ta tu ca tara le iei bani nu le convine sa se duca in instanta e dreptul lor dar nu sta statul la cheremul fiecaruia sau sta daca este un stat slab.
3
0
240 de turbine martalogiilor
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108