REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Marele târg Şova- Fenechiu: reclasificarea drumurilor. Ce bani alocă ministerul lui Fenechiu Portului Constanţa

Marele târg Şova- Fenechiu: reclasificarea drumurilor. Ce bani alocă ministerul lui Fenechiu Portului Constanţa

Replica API 24 ianuarie 2013 | 00:00 182

Multe drumuri vor fi reîncadrate la un rang superior, pentru ca ministrul liberal al Transporturilor să nu rămână cu bani mai puţini, după ce a pierdut Autostrăzile în favoarea ministrului Proiectelor de Infrastructură. Dan ova (PSD), ministrul Proiectelor de Infrastructură de Interes Naţional, se bate pe banii drumurilor cu un penelist. Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, vrea ca toate drumurile să ducă la el. Pentru că Dan Şova (PSD), ministrul Proiectelor de Infrastructură de Interes naţional, i-a luat din "parohie" autostrăzile, Relu Fenechiu (PNL), ministrul Transporturilor, a pierdut resurse financiare importante. Gaura din bugetul Transporturilor va fi acoperită printr-o manevră administrativă extrem de profitabilă: schimbarea rangului drumurilor. Miza este de ordinul milioanelor de euro, deoarece asta înseamnă, practic, creşterea semnificativă a standardelor de cost, în cazul reabilitării acestora. Banii de reabilitare provin, în marea lor majoritate, din resurse bugetare interne, dar pot fi accesaţi şi bani europeni.

În acest an, pe hârtie, Ministerul Transporturilor are proiecte de infrastructură rutieră în valoare de 8,1 miliarde de euro: 5,5 miliarde de euro pentru centuri ocolitoare, drumuri naţionale şi finanţarea autostrăzii Braşov- Borş, iar 2,6 miliarde de euro ar urma să fie alocaţi pentru drumuri judeţene. În plus, 100 milioane de euro vor fi destinaţi pentru investiţii în domeniul naval.Surse din cadrul Ministerului Transporturilor au explicat, pentru EVZ, că o mare parte din banii pentru investiţii navale ar urma să fie destinaţi modernizării Portului Constanţa. Acesta ar urma să treacă în subordinea edilului Constanţei, Radu Mazăre. Totodată, un miliard de euro din bugetul Transporturilor va fi alocat pentru investiţii în reţeaua metroului bucureştean, în timp ce alte 11 milioane de euro ar urma să fie alocaţi domeniilor aviatic şi feroviar.

Sursa:EVZ.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108