REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Maria Grapini s-a dezlănțuit după decizia Austriei: „În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis, când amicul său austriac încalcă drepturile copiilor români“

Maria Grapini s-a dezlănțuit după decizia Austriei: „În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis, când amicul său austriac încalcă drepturile copiilor români“

Replica API 7 ianuarie 2019 | 01:48 364

Maria Grapini

Austria a legiferat, cu 1 ianuarie 2019, ajustarea nivelului alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai lucrătorilor din acest stat membru, în funcție de costul mediu al vieții din țara de rezidență a copilului. Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a reacționat dur, duminică, 6 ianuarie, după ce pe parcursul întregului an 2018 a transmis întrebări scrise Comisiei Europene, prin care a cerut intervenția oficială a Europei în acest caz scandalos.

“Sunt revoltată, este incredibil, ilegal, imoral și discriminatoriu! Indexarea alocațiilor pentru copii, în funcție de costul vieții din statul membru în care copiii își au reședința va afecta 132.000 de copii din mai multe state membre! Guvernul Austriei ne sfidează și sfidează o Europă întreagă! Cetățenii UE plătesc impozite și contribuții la sistemele naționale de protecție socială în același mod ca resortisanții naționali. Aceasta înseamnă că, din punct de vedere legal, ei au dreptul la aceleași prestații! Am primit pe puțin trei răspunsuri din partea Comisiei Europene, în care scrie clar că că regulamentele Uniunii Europene privind coordonarea sistemelor de securitate socială stabilesc norme comune pentru plata prestațiilor familiale pentru lucrătorii angajați în alt stat membru, astfel că lucrătorii mobili au dreptul la aceleași alocații pentru copii ca lucrătorii locali, indiferent de locul de reședință al copiilor! Cancelarul Austriei a fost recent la București când, într-o sfidare totală, a preferat să ne amenințe că firmele austriece vor pleca din România, dacă se va pune în aplicare ordonanța guvernului! Președintele nostru a lăsat impresia peste tot că este bun prieten cu Sebastian Kurz. În ce vacanță mai e acum Klaus Iohannis, când amicul său austriac încalcă drepturile copiilor români, cu o impertinență pe care Europa n-a mai cunoscut-o vreodată? Sunt strategiile electorale mai importante, chiar și acum, pentru președintele României decât soarta copiilor noștri din Austria?“, a declarat, de la Timișoara, Maria Grapini, conform Antena3.

Europarlamentarul umanist va depune, luni, 7 ianuarie, o nouă interpelare către Comisia Europeană, prin care va solicita o justă măsură și intervenția de urgență a Europei în acest scandal major pe care Austria l-a provocat, încălcând toate principiile juridice de funcționare ale UE.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romania conduce UE 6 luni. Ministrul Muncii si cel de externe sa propuna infrijment pentru Austria cu sume de 5,6 ori mai mari pe zi fata de sumele platite copiilor straini de statul austriac si se face dreptate.
1
0
@1513alias europeanul bai jegule alocata se plateste pe baza de documente certificate si numai pentru cei ce muncesc oficial asa ca sugi poola, esti asa de prost ca bulibasa tau te -a facut uitat printr-un tomberon pe la groapa de gunoi a Constantei Am vazut ce pozitie au astia de-al de tine din opozitie in frunte cu dulapul de la Cotroceni legat de acest subiect.O sa va mai voteze diaspora din poola mai ales ca si Germania si Italia cocheteaza cu aceiasi idee de reducere alocatii copii straini. Hai ia muie cu cacat!
2
3
pen ca n-aveti testicule sau ovare ca sa-l supendati pe criminalul ucigas de copii romani
1
5
Aceasta "elita" cleptocratica care s-a instapanit pe Romania... ...merita cea mai dura pedeapsa: distruge economia, fura pe rupte din averea natiei, cedeaza drepturi strainilor contra spaga, isi fac propaganda platita din banii poporului, provoaca depopularea continua a tarii. Daca Ceausescu a meritat ce-a patit, astia o merita de 100 de ori mai mult.
4
2
Bai @unu hai sa stabilim un lucru clar pe care tu un manipulator ordinar vrei sa-l discreditezi. Tu esti un tzigan din videle cu 5 copii iar in austria ai zis ca ai in TZIGANIA din RRomania 15 puradei si vei bani. Tu fiind la cersit in viena. Absolut toti romanii care muncesc in austria si au copiii cu ei primesc aceeasi indemnizatie ca austriecii ! Muie unu cu cacat, muie dragnea, muie pesede !!!
8
4
Vand vopsea de par pentru femei barbati,si asa nu se mai stie cine e baiat si cine e fata cum va place voua mai nou cu transgenderi cu homalai!Michelle Obama ce o fi?cred ca Michael toata ziua!Cand va vad austirecii ca puneti manele la volum de romulani nesimtiti si faceti gratare ce le ziceti ca asa suntem noi romanii?Baga mi as pula in dreptul vostru de la libera circulatie fara sa stiti unde va duceti!Cat despre romanii aia sa isi aduca aminte si cati vin cu pasaport romanesc si sunt tigani sau moldoveni si care cer social prin occident degeaba avand oameni la cersit sau fentand munca
6
1
sunt aprox. 13 400 de copii romani ce traiesc in Austria si ai caror parinti romani platesc taxe si impozite egale cu ale celorlati austrieci sau straini pentru munca prestata De ce acesti copii de romani sa fie discriminati si sa ia o alocatie mai mica Pentru cei de mai jos, poate nu ati inteles nu sunt ajutoare pentru cei ce nu au de munca .Poate asa intelegeti muncim legal ,angajati de pe aici alocatii copii diferentiate Asta nu este discriminare ,tovarasi postaci de dreapta? Ca doar voi tot mancati boc pe aici !
6
4
Daca taceai filozof ramineai.
1
5
mai bine sa se zbata ca toti copiii din Romania sa aiba alocatiile la nivelul celor din Austria
6
1
Prea multa prostie in comentariile voastre ! Pacat ca nu exista o optiune de a nu vedea postarile
2
4
Grapini ,dusa de cap nepututa schizo, dar prinde la electorat Huo fi miar scarba
9
8
hai sa-ti spun cum, asa cum un salariat de la OMV romania primeste a zecea parte din salariul aceluiasi salariat de la OMV austria desi ambii muncesc la fel, acum ai inteles?
16
1
Alocatia unui copil nu este in concordanta cu taxele platite de parintii care muncesc in statul respectiv, nu are nici o legatura.Acum ca Austria acorda discriminatoriu alocatia unui copil e o problema discutabila.Ce alocatie primeste la noi un copil de nationalitate austriaca, cu parinti care muncesc aici.Probabil tot 84 lei.Si atunci ei isi pun intrebarea cum sa dea o suta de euro unui copil roman, cand al lui primeste aici mai putin de 20 de euro! Nu stiu exact, dar logic asa stau lucrurile dupa legislatia in vigoare.
3
9
bai alias muie de la pesede, alias europeanu ,deci dupa tine diaspora este formata din tzigani si copiii lor ! Bai vita proasta eu si multi altii avem copii cu noi in Austria ,dar legea se aplica chiar daca avem copii aici bai boul baltii !Asa ca ne cacam pe tine si-ti tragem tie multa muie cu cacat jigodie imputita hastagista !Pai o sa am grija sa prezint cunoscutilor mei din diaspora si acestia mai departe cam care este pozitia celor dela penelepre usr in general a opozitiei despre problema alocatiei copiilor romani in Austria !Hai ia muie, ca p..a o sa ajungeti la putere!
9
10
@unu : matracuca se zbate pentru pizda ma-tii animalule ! Austriecii le taie macaroana miilor de tzigani cu cate 50 de copii pe metru patrat in tzigania RRomania, numarati de cate trei ori ! Toti romanii care au fugit de specimene ca grapini au si copiii cu ei ! Muie dragnea, muie pesede !!! Cu cacat !!!
12
8
E o nulitate , nu vorbeste corect lb romana, de scris nici nu mai discutam. Face de tot rasul banatenii, de fel oameni de toata isprava.
13
6
ce matragune de postaci pe aici,femeia se zbate pentru copii nostri si boii cu critica ,sa ma phis cu bolta pe voi loazelor ,accidente nefericite ale prezervativelor de proasta calitate!Ce jeguri,ce nespalati duhniti a antipesede bai prostalailor sunt si copii de hastag cu parinti la munca in Austria ,dupa voi romanii sa fie oricum discriminati.Si uite asa ajunge diaspora sa inteleaga cam cine este opozitia si cam ce vrea ea
12
14
Bravo prostanii mei vreau sa ma suatineti necontenit.Eu si Georgeta Carmen suntem "alba ca zapada" doar Dragnea este infractor.Mai.vreau sa mai ma votati ptr inca 5 ani sa frec pula si sa ma plimb
9
15
Sa_ti fie rusine fa! Copii din romania au 84 lei alocatie si voi furati in continuare.
15
11
Zuza-nebuna..... Femaia-barbat, baba cloanta cotoroanta.... Dispari sperietoareo!
16
11
astea sunt abureli. Cine pleaca din tara isi ia si copii nu o sa ii lase aici sa moara prin spitale sau haituiti de infractori.
13
8
ACEASTA CREATURA ESTE ULTIMA FEMEIE BARBAT DIN ISTORIE!Priviti exemplarul dar nu il atingeti!Reprezinta ultima reduta a profesorului comunist ofticat ca i a cazut regimul!
18
13
De ce speriati copiii cu poza asta? Inca e sarbatoare,urmeaza craciunul pe stil vechi si voi speriati copiii cu baba-cloantza grapini?!
19
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108