REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Maria Stavrositu: "Sunt întru totul de acord cu reorganizarea teritorială a României"

Maria Stavrositu: "Sunt întru totul de acord cu reorganizarea teritorială a României"

Replica API 13 iunie 2011 | 00:00 222

Ce spun politicienii drespre cele 8 super-judeţe

Ce spun politicienii drespre cele 8 super-judeţe

Decizia Guvernului de reorganizare administrativ teritorială a României în opt judeţe a stârnit reacţii în rândul politicienilor constănţeni. În timp ce primarul Radu Mazăre spune că nu se vrea "voievodul" regiunii Sud-Est, liberalii sunt de părere că nu este momentul oportun pentru reorganizarea teritorial administrativă, în schimb pedeliştii susţin ideea întru totul.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, declară că: "USL şi-a prezentat varianta, iar punctul de vedere rămâne acelaşi. Suntem de acord cu hotărârea, dar nu printr-o asumare de răspundere şi nu la modul ca aceste lucruri să se schimbe într-o noapte. Nu vrem harababura care se va crea dacă aceste hotărâri nu sunt cântărite bine. Aceste decizii necesită timp şi trebuie facuţi mai mulţi paşi până să se ajungă la varianta cea mai bună. Trebuie să se cântărească atent care este partea pozitivă, iar ceea ce se decide să fie în primul rând benefic pentru polulaţie". De aceeaşi părere pare să fie şi senatorul PSD, Nicolae Moga, care nu vede acum un moment potrivit pentru reorganizarea teritorială a României: "Acestă reorganizare este necesară, dar nu în momentul de faţă. Vorbim aici de o chestiune serioasă, istorică, care trebuie făcută cu un referendum înainte şi trebuie consultate toate păturile sociale. Nu se poate face acestă reorganizare a ţării doar o parte dintre noi, cei care au o anumită culoare politică. Oamenii aceştia nu au simţul realităţii, trec cu vederea ce se întamplă cu adevarat în ţara asta: că lumea moare de foame, că nu sunt locuri de muncă. Astea sunt adevăratele probleme, aici trebuie să se lucreze, dar treburile merg la noi după dictonul: "ara arde şi baba se piaptănă!". Acum ar trebui să facem tot posibilul să scoatem ţara din criză, nu altceva. Trebuie făcut un referendum care să explice de ce se vrea această organizare: pentru o dezvoltare pe regiuni, pentru accesare de fonduri europene. Noi nu ne putem permite să cheltuim aiurea, să pierdem şi puţinii bani pe care îi avem din fonduri europene. Banii aceştia trebuie gestionaţi cum trebuie ca să ieşim din criză". Cât despre cei care sunt întru totul de acord cu decizia de reorganizare teritorială prezentată de preşedintele Traian Băsescu, avem varianta deputatei PDL Maria Stavrositu: " Această reorganizare terirorială a României se impune. Noi toţi ne-am asumat acest lucru odată cu programul de guvernare. Sunt întru totul de acord şi susţin decizia luată de guvernare, cred că acest lucru va aduce un mare beneficiu ţării", a declarat, pentru "Replica", Maria Stavrositu.

Anca MAXIM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108