REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mariana Gâju taie şi spânzură, dar mai mult, emite acte ilegale

Mariana Gâju taie şi spânzură, dar mai mult, emite acte ilegale

Replica API 9 iunie 2011 | 00:00 462

A "cenzurat" sediul PDL din faţa Primăriei Cumpăna

A "cenzurat" sediul PDL din faţa Primăriei Cumpăna

Actele emise de Consiliul Local Cumpăna, iniţiate de Mariana Gâju, sunt puse, din nou, sub semnul întrebării, din toate punctele de vedere, dar mai ales al legalităţii. Mai mult, se pare că prin intermediul unor astfel de acte, Gâju face tot posibilul să nu îi stea nimeni în cale, cu atât mai puţin membrii altor partide. Printr-o hotărâre de consiliu, anul trecut Mariana Gâju a încercat să pună mâna pe spaţiul unei societăţi, închiriat de o altă firmă, chipurile în scop nobil. În realitate, a vrut să evite amenajarea unui spaţiu de protocol al PDL, vizavi de primăria "roşie" a comunei Cumpăna.

În speţă, este vorba despre etajul magazinului aparţinând Consum Coop Tuzla, pe care Dumitru Burcin, preşedintele PDL Cumpăna, îl închiriase prin intermediul firmei sale, SC Marybur SRL, unde a început să demareze lucrări de reparaţii şi amenajare, urmând ca acolo să se întâlnească cu ceilalţi membri PDL din Cumpăna. Astfel, a fost semnat un contract de închiriere între Marybur şi Consum Coop Tuzla. Văzând că peste drum de primăria PSD se amenajează un centru "portocaliu", Mariana Gâju a iniţiat imediat o hotărâre, aprobată de Consiliul Local, pe data de 12. februarie 2010, care prevedea încheierea unei colaborări pe o perioadă de 3 ani cu RAJA, privind închirierea aceluiaşi spaţiu, în folosul comunităţii. Pe aceeaşi dată, Mariana Gâju a emis o notificare către Consum Coop Tuzla, prin care se solicita "interzicerea demarării oricăror lucrări de reparaţie la spaţiile ce fac parte din complexul comercial Consum Coop". Probabil, primăriţa a uitat sau nu a ştiut niciodată cum stau lucrurile privind dreptul de folosinţă în cazul proprietăţii private a unei persoane fizice sau juridice, sau, din câte se pare, s-a bazat pe hotărârea de consiliu, care oricum a fost ilegală, spaţiul fiind închiriat de altcineva. Astfel, printr-o adresă, înregistrată pe data de 30 aprilie 2010, "Primăria Cumpăna a comunicat că nu are cunoştinţă despre existenţa în evidenţele sale a vreunui contract de închiriere sau de folosinţă sub altă formă de către SC Marymur SRL, a spaţiului comercial amplasat în complexul comercial din localitatea Cumpăna, ce aparţine Consum Coop Tuzla. În schimb, a fost înregistrat contractul de închiriere încheiat între Consum Coop Tuzla şi SC RAJA SA, pentru spaţiul de la etajul magazinului Consum Coop". Potrivit lui Burcin, SC RAJA s-au retras şi nu au mai încheiat nici o colaborare cu Consiliul Local Cumpăna, în momentul în care s-a aflat că spaţiul era deja închiriat de SC Marybur. Revenind la notificarea privind stoparea lucrărilor de amenajare a spaţiului, prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, ne-a declarat că este vorba despre o ilegalitate. "În primul rând, nu au voie să facă o astfel de notificare, în baza unei hotărâri, dacă în hotărârea respectivă nu se menţionează în mod expres că lucrările nu trebuie demarate. În al doilea rând, printr-o hotărâre se poate dispune începerea unor astfel de lucrări, cum ar fi amenajarea faţadelor, nicidecum stoparea unor lucrări de reparaţii sau amenajare. În concluzie, actul respectiv este ilegal", ne-a declarat prefectul Claudiu Palaz. Numai că, pentru a scăpa de acest tot balamuc, Dumitru Burcin s-a împăcat cu ideea că va fi reziliat contractul de închiriere cu Consum Coop, însă a cerut în instanţă restituirea celor 60.000 de lei, pe care îi investise în lucrările de reparaţii, dosarul fiind în curs de soluţionare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108