REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

„Marşul pentru Constanţa” - 100 de persoane au protestat pentru „ieşirea din amorţeală”

„Marşul pentru Constanţa” - 100 de persoane au protestat pentru „ieşirea din amorţeală”

Replica API 21 septembrie 2015 | 21:46 204

„Pentru ce protestăm? Pentru felul cum a fost condus acest oraş, pentru lipsa de spaţii verzi, pentru lipsa de piste de biciclete, pentru lipsa de transparenţă a cheltuielilor primăriei, pentru 10 ani de aroganţe ale consilierilor locali, pentru a trezi lumea şi o face să se implice in problemele comunităţii, pentru a ne spune păsul, pentru a ieşi din amorţeală, pentru a centraliza nemulţumirile noastre, pentru a arăta că mai exista oameni cu educaţie civică, pentru a arăta că ne pasă. Şi sunt convins că mai exista destule motive”, preciza Cătălin Anghel, organizatorul acţiunii „Marşul pentru Constanţa”, care a demarat duminică, de la ora 18:00, în Piaţa Ovidiu. Aproximativ 100 de persoane s-au strâns în locul stabilit. Înarmaţi cu pancarte şi echipaţi cu tricouri inscripţionate cu „Eu sunt Constanţa”, militanţii şi-au spus ofurile pe post-it-uri amplasate la statuia poetului Ovidiu. La acţiune au participat protestatarii obişnuiţi ale acţiunilor similare din Constanţa, precum Andrei Chivu, Eduard Burghelia, alături de preşedintele ACIA, Andrei Popescu. Articol complet: www.replicaonline.ro

„Mă simt dezamăgit de modul în care este condusă Constanța. Există probleme. Elevii au probleme. Sunt aici pentru că nu mă simt în siguranță pe șosea când merg la școală cu bicicleta. Eu sunt biciclist, dimineața când merg la școală mașinile trec pe lângă mine milimetric. Nu am rasteluri pentru bicicletă, nu am unde să parchez bicicleta. Nu cred că acțiunea va avea impactul scontat, dar văd că lumea se adună și este un semn că Constanța se trezește”, a spus Eduard Burghelia.

Pe de altă parte, președintele ACIA, Andrei Popescu, anunță vremuri grele pentru autoritățile locale. El a inițiat procesul de strângere de semnături pentru eliminarea taxei de liniște și se apropie de punctul în care ar putea determina inițierea unui proiect de hotărâre locală în acest sens.

„Protestez împotriva tuturor abuzurilor și incompetenței administrației locale. (...) Cel mai mult mă irită, dintre toate problemele Constanței, siguranța cetățeanului și, în al doilea rând, lipsa trotuarelor. Am strâns aproape 7.000 de semnături. Am făcut o cerere către secretarul general al consiliului local, mi-au eliberat listele, trebuie să strâng 5% din populația cu drept de vot, aproximativ 11.000, nu știu exact, de fapt nici ei din recensământ habar nu au. După care trebuie să le depun înapoi la secretarul general și vom merge în CL, pentru a vota”, a spus Andrei Popescu, pentru Replica.

„Mă bucur că vocea Constanței începe să se audă, mă bucur că suntem câțiva oameni curajoși aici, primii din cei ce urmează să apere valorile Constanței. Prin acest miting, ne-am propus să ne strângem aici o mână de oameni, să ne spunem păsurile, să știe și ei că suntem cu ochii pe ei! Contăm pentru un oraș viu! Sunt sigur că sunt mulți oameni care suferă atunci când se plimbă pe străzile Constanței. Știu că suntem dintre cei mulți care vor să sancționeze cei 12-13 ani de risipă în Constanța. (...) Ce-mi doresc eu? Îmi doresc să mărșăluim pașnic, să ne spunem păsurile, să scriem pe aceste panouri dorințele noastre pentru viitor, unde vedem Constanța peste 10 ani. Trebuie să ne gândim și la viitor, dar să ne scriem și doleanțele noastre pentru prezent”, a spus Cătălin Anghel.

Acțiunea a demarat în Piața Ovidiu, ulterior protestatarii s-au îndreptat spre faleza Cazinoului.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108