REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mărturiile unui constănțean întors din Anglia: Nu am avut nici măcar de unde să bem apă în aeroport

Mărturiile unui constănțean întors din Anglia: Nu am avut nici măcar de unde să bem apă în aeroport

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 2979

Un avion privat, cu aproximativ 200 de persoane la bord, a aterizat duminică, 28 martie, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Avionul venea din Plymouth, Anglia, iar pasagerii sunt angajații unei firme din domeniul naval, care din cauza situației impuse de pandemia de coronavirus, a hotărât să își aducă în țară angajații români.

Un constănțean, aflat printre cei 200, a povestit pentru ziarul Replica, toată perioada petrecută de la declașarea pandemiei până la revenirea în țară. Conform spuselor acestuia, activitatea lor se desfășura în orașul Plymouth, pe un șantier naval, unde este o bază militară. Activitatea s-a desfășurat normal, până în data de 24 martie, când practic starea de izolare s-a instalat și la ei în oraș, în dimineața aceea primind mesaj pe telefon să nu părăsească locuința, iar firma le-a transmis să nu mai vină la serviciu. “Atmosfera din oraș e liniștită, s-au închis aproape toate magazinele, doar hypermarketurile sunt deschise. Orașul e aproape gol, inclusiv campusul universitar, toți studenții fiind trimiși acasă încă de acum 2 săptămâni. Poliția patrulează pe străzi, dar nu sunt agresivi, nu dau amenzi. Toți s-au comportat foarte frumos cu noi, mai ales în ziua plecării”, a spus constănţeanul.

"Dacă îl mai enervăm mult, ne ținea în aeroport până dimineața"

”În dimineața plecării din Anglia, am fost suiți în 6 autobuze supraetajate, și duși la aeroport. Aeroportul avea 2 case deschise pentru check-in, am intrat unul câte unul, se respecta distanța între persoane, erau linii trasate, totul a fost în regulă. În schimb, la ajungerea pe aeroportul din Kogălniceanu, am avut o supriză neplăcută. Totul a început cu primul control. Am fost băgați toți într-o cameră, și cineva a venit să ne întrebe dacă avem măști și mănuși. Inițial, nu au vrut să dea măști decât celor care nu aveau, însă după ce am vociferat ni s-au dat și nouă. Apoi, am fost luați câte 20 și ni s-a controlat temperatura. Angajații au fost foarte nervoși, și parcă supărați, unul dintre ei chiar zicându-ne că dacă îl mai enervăm mult, ne ține în aeroport până dimineața", s-a mai plâns românul revenit în ţară. Totodată, acesta a mai precizat că "Unii dintre angajați erau foarte nervoși și ne-au reproșat că au venit special pentru ei de acasă. Nu am avut nici măcar de unde să bem apă în aeroport”, s-a plâns constănţeanul. După aproape 3 ore petrecute în aeroport, au fost îmbarcați în mașini și duși acasă. „Nu vreau să se creadă că am venit în țară pentru că acolo furam sau cerșeam. Am venit pentru că, pentru o lună de zile, șantierul unde lucram a fost închis”, a conchis bărbatul.

Constănțeanul a ținut să menționeze că firma unde lucrează s-a comportat ireproșabil cu ei, asigurându-le de fiecare dată transportul în țară, însă din cauza opririi activității șantierului, au fost nevoiți să îi aducă înapoi în România, după terminarea situației existente, ei urmând să își continue activitatea în Anglia.

Bogdan Artagea, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine ca nu au fost femei cu copii mici in avion ca ii striveati la cum va imbulzeati sa rupeti usile. Am avut toti rabdare cu voi, vedeti ca daca va prinde armata sau jandarmeria pe strada urmatoarele doua saptamani o sa va fie dor de aeroport. Mai ales celor 4, 5 cu gura mare si cu muschi pe creier. Cum ati fost extrasi din terminal, cum s-a facut liniste.
4
0
Sa inteleg ca la Kogalniceanu totusi a fost cineva care sa aiba grija ca aia dintre voi care nu aveau masti sa primeasca, pana la urma ati vociferat si ati primit toti. Intrebarea e de ce nu ati vociferat si pe aeroportul din Anglia sa primti toti masti si ati zburat timp de 3 ore la o distanta de maxim 0.5 m unul de altul ?
4
0
Dar cat ati asteptat in acea "camera"? Ca la ora 18 erati deja in autocarele puse la dispozitie de firma. N ati stat nici o ora sa asteptati!!! Huaaaaaaa
2
0
Dar ce vrei ba , sa te primeasca cu flori, cadrele medicale, cadrele MI muncesc zi si noapte, obositi, isi risca viata lor si a familiilor lor pt. voi nesimtilor care ne imbolnaviti pe toti. Cum spuneati ba anul trecut , ca afara e raiul, voi santeti smecheri, ca va pisati pe romani si RO. Acum veniti la prostii care au stat si muncit in tara si au platit impozite ca sa va platim nesimtirea voastra. Ai sictir, va iubiti numai pe voi.
5
1
Cand ati plecat din Anglia STIATI ca trebuie sa mergeti in autoizolare si prin urmare la Aeroportul Kogalniceanu vor fi proceduri specifice impuse de autoritati!!STIATI!!!! Dar sunteti smecheri!! E mai usor sa arunci cu pietre!! RUSINE!! Nenea venit din Anglia
7
2
Sunt angajati toti pe pile si cumetrii , cu salarii imense desi nu fac nimik si nu au zboruri. Prostii sunt si rai.Daca da aeroportul faliment si va duceti pe strada zdrentelor?
3
5
Pacat ca unii nu au inteles faptul ca lipsa intelegerii in astfel de situatii genereaza imbolnaviri. Bine ca ati respectat in Anglia distanta, ca la Kogalniceanu va bateati care sa intre primul pe usa. In Romania nu conteaza. Nici macar formularele nu ati fost in stare sa le completati corect. De asta ati asteptat in acea camera care e de fapt terminal ca nu ati stiut defapt sa completati formularele!!!
5
2
FAKE NEWS!!!
7
1
Puteai sa bei din wc ma englezule
5
8
pt a favoriza patronii evazionisti. Nu numai la aeroportul Kogalniceanu nu gasesti apa de baut. Nici in parcuri, la gara, in autogari nu exista o tasnitoare care sa functioneze. Daca un copil ar vrea sa bea apa sau unui batran i s-ar face rau si ar vrea sa bea apa sau sa fie stropit cu apa nu se poate. Acum, cand trebuie sa ne spalam des pe maini pt a nu transmite infectia, nici acum tisnitorile nu functioneaza. Asta in ciuda faptului ca sotia primarului e medic. Rusine sa le fie. Fac breasla de ras. Primarul ar trebui sa raspunda penal, se pare.
7
1
Scarbele de angajati ai aeroportului constanta, dupa ce ca opereaza 4 zboruri adica opt ore pe saptamana tot anul, sunt deranjati ca muncesc inca doua ore?pai afara cu totii de la piticul spagar pana la ultimul machidon, afara cu totii si angajati mai fratilor altii.
13
5
Daca ati facut galagie ca au vrut sa dea masti doar celor care nu au, vai de capul vostru. degeaba ati lucrat in anglia, tot cu obiceiuri de nehaliti ati ramas
6
4
dobitoc mai esti.Pana si astia care muncesc curat te deranjeaza?
7
1
Sunt informatii ca jandarmii pusi sa pazeasca pe cei incartiruiti la H.Flora, iau bani si ii lasa sa circule.Luati masurii dure, conducatorilor!
12
3
Dar ce cautati la Constanta ? Mergeti in localitatile de unde ati plecat in Anglia !
7
5
stati dreq acolociumatilor,mocangiilor.Va dam bacterii moca rezistente si carcalaci,boschetarilor din anglia!
3
9
Cel mai panarama aeroport pe care am fost...de la angajati pana la militienii de frontiera
12
2
Artagea nu mai are bani de masti, a furat toti banii prin firma Salt Sofya, care a reneovat tot aeroportul. Va place cum arata???
11
4
Da sigur gasesti de munca la maxim la privat , ia incearca sa vedem ce ai sa faci cu 2000 lei daca esti norocos ,net.Prietene locuri de munca cat de cat gasesti la stat dar nu intri fara relatii si fara sa dai spagi de la 3 sau 5000 euro in sus.In rest iti urez succes cu munca in ROMANIA . Nu o sa ai bani nici de mentosane dupa o luna de munca la jegurile de patroni romani.
17
4
Taranii aia ordiginari de la aeroporti, niste nesimtiti, dupa ce ca abea au 10 clase si au prins si ei un loc la aeroport.
14
6
Pacat ca nu mai exista valori pe care sa le respectam. Poate era bine sa nu fi plecat din tara, de munca se gaeste si in tara, la maxim
6
17
Acum lumea nu mai discerne intre rau si bine
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108