REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mascaţi înarmaţi, sirene şi girofaruri, pentru traficanţii celor 2,5 tone de ‘coca’

Mascaţi înarmaţi, sirene şi girofaruri, pentru traficanţii celor 2,5 tone de ‘coca’

Replica API 14 decembrie 2017 | 00:00 294

Dsfăşurare de forţe la Curtea de Apel

Dsfăşurare de forţe la Curtea de Apel

Mascaţii au împânzit, din nou, zona Palatului de Justiţie, miecuri, 13 decembrie. O coloană de maşini ale jandarmeriei, cu sirenele pornite şi cu girofarurile aprinse, au pătruns în perimetrul asigurat de forţele de ordine, înarmate până în dinţi şi cu armele la vedere. Pentru o perioadă scurtă de timp, lumea prezentă în zonă nu ştia ce se întâmplă.

În cele din urmă, misterul a fost alucidat: au fost aduşi traficanţii de droguri care au introdus în ţară două tone şi jumătate de cocaină, în valoare de circa 600 de milioane de dolari. Nu a fost o şedinţă pe fondul cauzei, privind traficul de droguri, ci s-a judecat contestaţia depusă de cinci inculpaţi arestaţi în dosarul 8319/118/2016, respectiv Mimoun Kaabouni, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, care au atacat hotărârea Tribunalului privind menţinerea măsurii arestului preventiv.

După cum precizam, mascaţii din cadrul Jandarmeriei au împânzit zona, atât în exteriorul Palatului de Justiţie, cât şi în interior, iar şedinţa de judecată a contestaţiei s-a judecat cu uşile închise. Următorul termen pe fondul cauzei va avea loc pe 18 decembrie.

Despre dosar

Procurorii DIICOT arată că în perioada aprilie-iunie 2016, cei şase indivizi menționeați s-au asociat pentru a aduce droguri din Columbia, prin România, către Europa de Vest. Ei au ascuns cele 2,5 tone de cocaină în containere, pe care le-au deghizat în operaţiuni de import-export de banane din Columbia în România. Traficanţii au închiriat un depozit în Eforie Sud, unde au extras drogurile din containere, pe 27 şi pe 29 iunie, fiind prinşi în flagrant de anchetatori.

„Pentru extragerea drogurilor, reţeaua ar fi organizat un atelier special pentru această operaţiune, unde lucrau specialişti în extragerea cocainei, coordonaţi de către un cetăţean columbian”, se preciza într-un comunicat al Poliţiei Române. Aceeași sursă susține că drogurile veneau din Columbia ascunse în containere transoceanice, în aşa fel încât nu puteau fi detectate prin metodele clasice de scanare şi control. De asemenea, stupefiantele urmau să fie preluate din portul Constanţa cu camioane şi duse în Olanda. Cei cinci traficanţi, prinşi în România, au fost arestaţi preventiv prin dispoziţia Tribunalului Bucureşti.

Liderul reţelei, marocanul Mimoun Kaabouni, zis „Rocky”, a fost arestat de asemenea în Spania, când încerca să părăsească ţara de pe aeroportul din Malaga, după ce complicii săi fuseseră prinşi lângă Constanţa, cu drogurile.

La acţiune au participat procurorii DIICOT şi poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, dar şi din partea DEA din SUA şi a Gărzii Civile din Spania. La acţiune au mai participat Direcţia de Informaţii a Armatei, Poliţia de Frontieră, ANAF şi MAE.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Coca cola?
0
0
cand nu o sa mai faca plati, atunci il va lua Alex
1
0
p grigorenco knd il luati mankavas pustile voastre
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108