REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mascaţii din Constanţa, prezenţi la percheziţiile din dosarul poliţiştilor care luau MITĂ

Mascaţii din Constanţa, prezenţi la percheziţiile din dosarul poliţiştilor care luau MITĂ

Replica API 18 februarie 2016 | 00:00 221

În forţă

În forţă

Percheziţii de amploare în cazul a trei poliţişti suspectaţi că luau mită! Mai exact, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, la data de 17 februarie, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, cu sprijinul Serviciului Anchete, Serviciul Investigaţii, SJA Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu şi Teleorman, au pus în executare 12 mandate în cadrul unui dosar penal, iniţiat de ofiţerii SJA Ialomiţa, care s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea de fapte de corupţie de către 11 persoane, dintre care 4 agenţi de poliţie.

Percheziţiile au fost efectuate la două sedii de poliţie din judeţul Ialomiţa, domiciliile celor 4 agenţi de poliţie, precum şi la domiciliile altor suspecţi. În fapt, s-a reţinut că 3 agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ialomiţa au pretins sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane pentru a-şi exercita în mod defectuos atribuţiile de serviciu. În acest sens, cei trei poliţişti au înlesnit activitatea infracţională a şase persoane civile constând în infracţiuni de furt.

Totodată, unul dintre agenți, împreună cu o persoană civilă, și-a traficat influența pe lângă un alt agent de poliție, în sensul că cel din urmă a primit suma de 3000 de lei cu titlu de mită de la administratorul unei societăți comerciale al cărui angajat a fost surprins în timp ce conducea un autotractor ce nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege pentru a circula pe drumurile publice.

De asemenea, același agent de poliție care a primit mită, în calitate de polițist rutier, a pretins și primit bonuri de carburant de la un conducător auto care a tranzitat zona de competență, pentru a nu lua nici o măsură față de abaterile constatate. Percheziţiile efectuate au fost realizate cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie aparat central, Serviciului Român de Informații (SRI) şi al lucrătorilor de jandarmi din cadrul I.J.J. Ialomiţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108