REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mascaţii implicaţi în altercaţia de pe plaja Modern nu vor fi cercetaţi disciplinar

Mascaţii implicaţi în altercaţia de pe plaja Modern nu vor fi cercetaţi disciplinar

Replica API 31 iulie 2013 | 00:00 133

Băieţaşii care făceau scandal şi-au "furat-o" pe bună dreptate!

Băieţaşii care făceau scandal şi-au "furat-o" pe bună dreptate!

"Luptătorii din cadrul SAS nu vor fi cercetaţi disciplinar", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, şeful mascaţilor, Tudorel Dogaru. Este vorba despre altercaţia izbucnită pe plaja Modern, în dimineaţa de duminică, 14 iulie, când mascaţii se aflau la un antrenament, moment în care au fost acostaţi de nişte petrecăreţi, cu săbii şi bastoane telescopice. Ce a urmat, este de la sine înţeles: cei cinci indivizi au primit o corecţie din partea luptătorilor SAS. Chiar şi aşa, indivizii puşi pe scandal au declarat că luptătorii SAS au exagerat folosind forţa, iar în cauză s-a autosesizat şi Parchetul.

Chiar dacă au sărit cu gura că au mâncat bătaie de la mascaţi, tinerii nu s-au îngrămădit să depună plângeri nici până în momentul de faţă. În plus, cum rănile nu au fost atât de "puternice", cel ajuns la spital nici nu a avut nevoie de internare, luându-şi tălpăşiţa la scurt timp. Chiar şi aşa, cercetările au continuat, la vremea respectivă şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale menţionând că angajaţii implicaţi în altercaţie vor fi cercetaţi disciplinar. Acum, la două săptămâni de la eveniment, iată că apar şi primele concluzii, şi anume luptătorii nu vor fi cercetaţi disciplinar. "După ce am analizat situaţia, din punctul nostru de vedere s-a acţionat corect şi perfect legal, forţa a fost folosită corect, motiv pentru care nu vor fi cercetaţi disciplinar (mascaţii - n.r.)", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Dogaru, şeful SAS din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Cercetările continuă în acest caz, iar oamenii legii vor analiza şi metoda prin care cei cinci indivizi au ajuns cu maşinile tocmai pe dig. Reamintim că pe data de 14 iulie a.c., mascaţii se aflau la un antrenament planificat pe plajă, fiind abordaţi de cinci indivizi aflaţi în stare vădită de ebrietate, care au devenit agresivi. Totul a pornit de la o fată. Indivizii se distrau în două autoturisme staţionate pe plajă, ascultând manele şi consumând alcool. Printre aceştia se afla şi o fată care s-ar fi uitat lung după mascaţi. Prietenul fetei a observat-o şi ar fi lovit-o. Mascaţii şi-au continuat antrenamentele pe plaja Modern, însă nu pentru mult timp. Au fost agresaţi de petrecăreţi. Indivizii le-au ţinut calea mascaţilor pe motiv că le fură femeia. Unul dintre ei a scos o sabie din maşină, iar un altul un baston telescopic. Mascaţii au fost nevoiţi să-i liniştească pe scandalagii, fiind în legitimă apărare. Doi dintre ei au fost imobilizaţi, ceilalţi au reuşit să fugă. Unul dintre indivizi a ajuns pe patul de spital. Deocamdată, victimele nu au depus plângere, însă Poliţia Municipiului Constanţa s-a autosesizat.

Liliana CHIRU

sursa foto: captură Neptun TV

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108