REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

MAȘINI INTERCEPTATE ȘI URMĂRITE PE A2! AU FOST OPRITE LA KILOMETRUL 100

MAȘINI INTERCEPTATE ȘI URMĂRITE PE A2! AU FOST OPRITE LA KILOMETRUL 100

Replica API 19 februarie 2019 | 00:00 383

DETALII DIN DOSAR

DETALII DIN DOSAR

foto: ProMotor

Nanov Evgeni, cetățean bulgar, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare pentru trafic de migranți. Mașina acestuia a fost urmărită de către autorități și oprită pe A2. Astfel s-a descoperit că în vehicul se aflau mai mulți cetățeni irakieni, care au relatat cu au intrat în România prin gardul din sârmă, fiind preluați de către un autoturism, marca Ford Mondeo.

”Condamnă pe inculpatul Nanov Evgeni la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, cu executare în regim de detenţie. În baza art.72 C.p.: Deduce din pedeapsa închisorii timpul reţinerii şi arestării preventive, cu începere de la 28.09.2018 la zi”, potrivit minutei judecătorești. Din analiza și coroborarea probelor administrate în cursul urmăririi penale, s-a reținut că, la data de 27.09.2018, având în vedere informatiile deținute la nivelul Gărzii de Coastă, conform cărora mai mulți cetățeni bulgari sunt implicați în călăuzirea și transportul migranților din R. Bulgaria în România prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, lucrătorii de poliție judiciară au procedat la efectuarea de supravegheri operative în vederea prinderii în flagrant a acestora. S-a constatat că, la data 27.09.2018, orele 05.19 numitul I.I. Mihalev s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Silistra-Ostrov la volanul autovehiculului marca Volkswagen Passat, înmatriculat în R. Bulgaria. La aceeași dată, orele 5.20, s-au prezentat pentru controlul de intrare în România, prin același punct de trecere a frontierei și numitul Yordanov Nikolay Atanasov, șofer al autovehiculului marca Peugeot, model 306. În jurul orelor 06.00 a fost identificat în zona localității Ostrov un al treilea autovehicul marca Ford, model Mondeo, de culoare gri, înmatriculat în R. Bulgaria cu numărul de înmatriculare CB 4628 MC, al cărui șofer se deplasa în urma celorlalte două autovehicule sus menționate. Având în vedere posibilitatea ca în aceste trei autovehicule să fie transportate persoane ce au trecut în mod fraudulos frontiera de stat dintre R. Bulgaria și România, lucrătorii de poliție judiciară au procedat la supravegherea acestora. Pe A2, la kilometrul101, autovehiculul a fost oprit. După ce și-au declinat calitatea, au solicitat șoferului autovehiculului să prezinte documentele de identitate, precum și ale autovehculului, constatând că acesta se numește Nanov Evgeni, cetățean bulgar. În autovehicul au fost observate șase persoane, din care patru adulți și doi minori, care nu au putut prezenta documente de identitate și care vorbeau un dialect în limba arabă.

Declarațiile irakienilor: Am fost călăuziți de o persoană pe nume „Mohammed”..

Cei patru cetățeni irakieni au declarat faptul că, în urmă cu 15 zile au plecat din Irak către Turcia din cauza situației politice din zonă. Din Turcia au fost călăuziți peste frontiera de stat cu Bulgaria de o persoană pe nume „Mohammed” și au fost conduși până la Sofia. În capitala Bulgariei au stat timp de 5 zile într-o casa pusă la dispoziția migranților de rețeaua de trafic de migranți, ulterior au fost călăuziți de o persoană cu cetățenie bulgară până la frontiera cu România, în apropierea localității Ostrov, lângă gardul de sârmă ce desparte frontiera de stat dintre R. Bulgaria și România. După ce au trecut prin gardul de frontieră, ce fusese tăiat, în dreptul lor a oprit un autovehicul marca Ford Mondeo cu numărul de înmatriculare CB 4628 MC, iar șoferul le-a indicat să se urce repede în autovehicul. Ulterior, migranții irakieni l-au indicat pe cetățeanul bulgar Nanov Evgeni ca fiind șoferul autovehiculului Ford Mondeo, așa cum au fost depistați de către organele de poliție judiciară din cadrul Gărzii de Coastă pe Autostrada A2 Constanța - București. Cu ocazia audierii, în calitate de martor, cetățeanul bulgar Yordanov Nikolay Atanasov, șoferul autovehiculului marca Peugeot 306 a precizat că, în data de 26.09.2018, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunat pe telefonul personal de o persoană pe care nu o cunoaște si nici nu știe numele acesteia. Persoana respectivă l-a intrebat dacă vrea să câștige 100 leva și, având în vedere că nu este angajat, a acceptat cu condiția să nu fie vreo problemă. Acesta i-a comunicat lui Yordanov Nikolay Atanasov a doua zi de dimineață, pe data de 27.09.2018, în jurul orei 04.00, să plece cu mașina sa personală, marca Peugeot 306, către România, localitatea Ostrov prin Punctul de Trecere a Frontierei Silistra-Ostrov. Susnumitul trebuia să se deplaseze în localitatea Ostrov și să aștepte, lângă o cișmea, urmând să fie apelat din nou de pe rsoana din Bulgaria.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce se mai aude cu lotul de militieni spagari arestat in 2017, ce opera pe A2? Pentru vaduvirea turistilor, se scapa? Militianul din lot care fuse transferat la echipa de fotbal din Agigea, a promovat la municipiu?
0
0
Dusi. Oamenii aceia, musulmanii despre care vorbiti, fug din tarile lor pentru ca este razboi. Nimeni nu pleaca de bine. Puneti-va in pielea lor!
2
0
muhamad ,mergi in "piata'al nostru ",gasesti acolo forta de munca cita vrei numai ca e buna doar la vindut tigari
5
1
Lasati musulmanii sa vina in tara avem nevoe de forta de munca
1
9
Uite asa se umple Europa de musulmani !
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108