REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Mașinile cu numere străine, parcate după cum vor mușchii șoferilor! De ce nu intervin Poliția Locală și Rutiera?

Mașinile cu numere străine, parcate după cum vor mușchii șoferilor! De ce nu intervin Poliția Locală și Rutiera?

Replica API 1 iulie 2019 | 00:00 812

Autoturismele cu numere de înmatriculare străine au liber să parcheze unde vor mușchii șoferilor? Aceasta este întrebarea pe care o ridică un constănțean care locuiește în Tomis Nord și care a fost „plimbat” între instituții, pe motivul lipsei de competență în privința acestor autoturisme.

Locuri de parcare sunt puține în municipiul Constanța. Constănțenii tot reclamă de ani buni că este nevoie stringentă de suplimentarea numărului locurilor de parcare, municipalitatea tot promite că se iau măsuri. Una dintre măsuri constă în demolarea garajelor pentru a fi înființate, în locul lor, parcări. Insuficiente, după cum constată, zi de zi, locuitorii municipiului. Ba mai mult, reclamă oamenii, deși se promite că se intervine în cazurile în care alte autoturisme sunt parcate pe locurile, sunt cazuri în care reclamanții se lovesc numai de ridicări de umeri.

Un constănțean care locuiește în cartierul Tomis Nord reclamă că a pățit astfel, vineri, 28 iunie a.c..

„Joi seara am ajuns acasă, pe o străduță din cartierul Tomis Nord, în jurul orei 23,00. Am constatat că pe locul meu de parcare, aflat în parcarea din fața blocului, plătit la Primăria Constanța, era un autoturism cu numere de înmatriculare străine. Asta este, mi-am spus, și am parcat în altă parte. Vineri dimineață, 28 iunie a.c., autoturismul era tot acolo. Astfel că am sunat la Poliția Locală Constanța. De aici mi s-a răspuns că nu au ce să îi facă, pentru că nu au acces la baza de date la nivel internațional, nu îl pot identifica pe proprietar, pentru a ridica autoturismul, și m-au sfătuit să sun la Serviciul Poliției Rutiere. De aici, când au auzit că este vorba despre un autoturism cu numere din afara țării, mi-au spus să fac poze și le trimit, alături de o sesizare, prin e-mal. Le-am trimis sesizarea, dar nu am primit nici mesaj de confirmare, nici număr de înregistrare, nici nu a venit cineva la fața locului”, a relatat constănțeanul revoltat.

În consecință, constănțeanul a luat-o din bloc în bloc, din scară în scară, până a găsit cui îi aparținea autoturismul cu numere străine și l-a convins să îl mute. Dar, rămâne problema, după cum a arătat și acesta: „Adică, îmi cumpăr un autoturism cu afara țării, cu plăcuțe de înmatriculare din țara respectivă, de exemplu din Germania, vin în Constanța și parchez unde vreau pentru că Poliția, fie Locală, fie Rutiera, nu îmi fac nimic. Dar, în timpul acesta, toți conducătorii auto din România, dacă încalcă regulile de la regimul rutier din alte state primesc acasă, în România, plicuri cu amenzi!”, a subliniat constănțeanul.

Referitor la aspectele sesizate, reprezentanții Poliției Locale au precizat pentru „Replica de Constanța” faptul că nu pot interveni în situațiile în care sunt implicate autoturisme cu numere străine, pentru că – așa cum i s-a precizat și constănțeanului revoltat! – nu au acces la baza de date internațională, pentru a identifica proprietarul, pentru a completa corespunzător documentele în momentul ridicării autoturismului.

În aceste situații, Poliția Rutieră are competență să intervină, dar după cum au precizat reprezentanții instituției pentru „Replica”, „în ordinea priorităților”.

De menționat că nu este prima dată, în această vară, când „Replica de Constanța” semnalează astfel de situații, reclamate de cititori.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și: Şoferii din categoria ‘Parchez ca un bou’ îşi pot bate joc de restul lumii civilizate, dacă îndeplinesc DOUĂ CONDIŢII!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt cel cu nr muie psd... au gasit si timp si resurse.. sa rezolve problema asta e politia
2
0
Cap de creta! O ridici si vine proprietaru cu actele in mana sa o ia !? daangg
5
0
Garajele de la poarta 4 gara blocul h 8 !!!! Daramati atelierele gratarele si muraturile comunistilor din bloc si la toate amantele de acolo
12
1
Pai stati mai asa!De ce am fost in Anglia la munca 2 ani?Nu ca sa vin cu BMW si sa ma falesc?Ca faca nu era de fala mai veneam in mizeria asta?M-a duceam la Ibiza pe aceeasi bani!
6
0
A parcat unde a putut pentru ca celelalte locuri au proprietari
3
5
Ia du-te in Bulgaria si parcheaza aiurea! Nu o mai gasesti. Asta daca ai norocul sa ti-o ia politia! Ca daca nuuu, nu o mai gasesti deloc! Niste impotenti cu salarii mari!
15
0
pentru ca nu sunt in stare sa dea anumite legi , de fapt puneti dvs un politist local sa va spuna cu exactitate despre o lege daca o stie cap coada , o sa vedeti ce este poltia locala apoi ...
9
1
Cind intronati ordinea pe str. Atelierelor. Se aude Politia rutiera si Politia locala sau dormiti in cizme.
12
1
Nu stiu sa comunice cu ei
4
1
ASTIA NU INTERVIN NICI IN CAZUL MASINILOR CU NR DE ROMANIA SI MAI ALES DE CONSTANTA CA S-AR PUTEA SA FIE NEAMURI
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212