REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mazăre: Am să le explic aromânilor că n-or să le meargă afacerile cu Iohannis

Mazăre: Am să le explic aromânilor că n-or să le meargă afacerile cu Iohannis

Replica API 7 noiembrie 2014 | 01:11 420

Edilul, despre scorul obţinut la Constanţa în turul I: E bine că nu a fost rău

Edilul, despre scorul obţinut la Constanţa în turul I: E bine că nu a fost rău

Radu Mazăre

Primarul Radu Mazăre a declarat joi că se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii aromâne, pentru a le explica că, dacă iese preşedinte Klaus Iohannis, „n-or să le meargă afacerile în Constanţa”, adăugând că aromânii l-au votat pe candidatul ACL în primul tur. „Structural (n.r. - reprezentanţii comunităţii macedonene) sunt de dreapta. Întotdeauna au fost de dreapta, au fost şi legionari. 90 la sută dintre ei au fost legionari, bunicii lor. Votează cu cine cred că au văzut că le merită interesele şi afacerile şi asta vreau să le explic - cu Ponta, cu Tăriceanu şi cu mine o să le meargă în continuare, cu Iohannis nu”, a afirmat Mazăre la sediul central al PSD.

El a susţinut că aromânii câştigă din serviciile în turism din Constanţa şi că până acum l-au votat pe el, dar la primul tur al alegerilor l-au ales pe Klaus Iohannis. „Serviciile le oferă turiştilor. Şi mă votează pe mine, care ştiu ce am făcut pentru turism. De data asta au votat cu Iohannis, nu ştiu de ce. Trebuie să mă întâlnesc ca să le mai explic cum stau lucrurile, de unde câştigă, care este sursa lor de prosperitate în ultimii ani. (...) Pentru că opţiunea lui Victor Ponta pentru prim-ministru este Tăriceanu, care duce o politică liberală, adică exact ceea ce facem noi. În nici un caz Iohannis nu va dezvolta turismul pe litoral”, a argumentat Mazăre. Edilul Constanţei propune o zonă fiscală specială pentru cazinouri pe litoral, astfel încât turiştii să vină şi în extrasezon. „Turismul din Mamaia la ora actuală merge bine în perioada de vară. Este o idee pe care am discutat-o cu premierul şi pe care încă nu a apucat să o pună în practică, pentru că a cerut avizul Comisiei Europene: să facem un statut special pentru o zona fiscală de cazinouri pe fâşia de litoral, în aşa fel încât să avem turişti şi în extrasezon. Inclusiv la Veneţia există aşa ceva Şi ăsta este un proiect pe care Ponta îl susţine şi îl susţine şi Tăriceanu şi e bine să-l ştie fiecare “comersant” din Constanţa - că nu o să câştige numai trei luni de pe urma turiştilor, ci zece luni”, a adăugat Radu Mazăre. Potrivit acestuia, în toată România a fost votată “dreapta” în zone urbane şi „în zone mai pricopsite”, dintr-o înţelegere greşită a ceea ce înseamnă “stânga”. Radu Mazăre a mai declarat joi că rezultatele obţinute de organizaţia teritorială PSD pe care o conduce la alegerile din 2 noiembrie puteau să fie şi mai bune, însă a adăugat că întotdeauna scorul la prezidenţiale a fost unul perdant în această zonă a ţării. „E bine că nu a fost rău. Sigur, procentele, diferenţa de 8 puncte la noi pe judeţ, putea să fie şi mai bine. Dar o să fie mai bine. Întotdeauna am pierdut la Preşedinţie, aşa că de data asta...”, a afirmat Mazăre, la sediul central al PSD, unde au loc întâlniri ale conducerii PSD cu liderii organizaţiilor privind alegerile prezidenţiale. El a adăugat că oamenii percep în mod diferit alegerile locale de cele prezidenţiale.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108