REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mazăre, despre descentralizare: Miniştrii nu vor să dea nimic, se cred jupâni pe moşie

Mazăre, despre descentralizare: Miniştrii nu vor să dea nimic, se cred jupâni pe moşie

Replica API 8 noiembrie 2013 | 00:00 300

Proiectul ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, privind marea descentralizare, începe să semene a recentralizare, mai ales în ministerele liberale. Modul în care reacţionează miniştrii atunci când vine vorba despre descentralizare l-a iritat şi pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, care susţine că nici reprezentanţii PSD în Guvern n-ar fi vrut să să dea instituţii în teritoriu, dacă nu le impunea Dragnea.

"Este adevărat, pentru că tendinţa pe care am observat-o eu, fiind în această administraţie, este că omul atunci când ajunge pe funcţie, consideră că este veşnic şi tratează ministerul, compania, primăria, ca pe propria lui moşie şi vrea să adune cât mai mult acolo. E foarte greu să le scoţi oamenilor această tendinţă pe care eu nu o înţeleg. Aţi văzut, îşi fac birouri fastuoase, să adune cât mai multă putere, cât mai mult să controleze şi după trei luni de zile pleacă cu un şut în cur. Am văzut că nici un liberal nu a putut să scape de această meteahnă. Probabil că nu ar fi scăpat nici PSD-iştii, numai că Dragnea era peste ei, era şeful lor. Sunt sigur că nici miniştrii nu ar fi vrut să dea din mână instituţiile, să descentralizeze, el vrea să coordoneze cât mai mult, să fie jupânul absolut. Şi la liberali văd că a ţinut. Până acum vorbeau de descentralizare şi acum când s-au văzut pe scaune nu lasă nimic", a spus primarul Mazăre. Guvernul va aproba în 14 noiembrie proiectul de buget pentru anul viitor şi proiectul de lege privind descentralizarea. Guvernul urmează să aprobe în 14 noiembrie proiectul de buget pentru anul viitor şi proiectul de lege privind descentralizarea, urmând ca Executivul să îşi angajaze în Parlament răspunderea pentru descentralizare, cel mai probabil în data de 19 noiembrie, după cum a anunţat premierul Victor Ponta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108