REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mazăre, obligat să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa

Mazăre, obligat să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa

Replica API 10 aprilie 2014 | 00:00 129

Iată ce prevede decizia magistraţilor

Iată ce prevede decizia magistraţilor

Primarul Constanţei va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, aceeaşi situaţie fiind valabilă şi în cazul lui Morgenstern Avraham, cel care i-ar fi dat mită 175.000 de euro. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie cu privire la inculpaţii Mazare Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, dar ei au de respectat mai multe aspecte.

"Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Mazare Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham.", potrivit Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Însă, cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie în a căror circumscripţie locuiesc, respectiv Poliţia Municipiului Constanţa pentru inculpatul Mazare Radu Ştefan şi Poliţia Sectorului 1 Bucureşti pentru inculpatul Morgenstern Avraham, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. De asemenea, cei doi trebuie să nu depăşească limita teritorială a statului român. "În temeiul art.215 alin.3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune emiterea adreselor prevăzute de art.215 alin.5 Cod procedură penală. În baza art.227 alin.1 Cod procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpaţilor Mazare Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, dacă nu sunt arestaţi sau reţinuţi în altă cauză. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţi până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de câte 25 lei, se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit interpretului de limba ebraică se va plăti din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, 9 aprilie 2014, ora 22,00.", se arată în minută. Reamintim că primarul Constanţei a fost reţinut marţi seară, fiind acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro ca să falsifice licitaţia pentru construirea unui cartier de locuinţe sociale (Henri Coandă). Alături de el a fost reţinut marţi seara şi presupusul mituitor, reprezentantul firmei care a câştigat licitaţia, Morgenstern Avraham.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108