REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mazăre: Pe Idu îl arde la fund că a făcut o investiţie în Portul Midia

Mazăre: Pe Idu îl arde la fund că a făcut o investiţie în Portul Midia

Replica API 29 mai 2014 | 00:00 953

Operatorul portuar nu acceptă o discuţie cu Primăria

Operatorul portuar nu acceptă o discuţie cu Primăria

Demersuri eşuate. Andreea Scorei, şefa de cabinet a primarului Constanţei, susţine că a încercat de mai multe ori să ia legătura cu directorul operatorului portuar în vederea unei discuţii, chiar şi prin invitaţie scrisă, dar a fost refuzată, lucru confirmat şi de către primarul de la malul mării, care a explicat care sunt interesele anumitor firme din Port şi ce se mai exportă şi importă.

"România exportă prin containere lemn, cherestea şi câteva frigidere, asta-i tot ce exportăm noi. De importat, importăm mărfuri generale din Asia. Au o scădere, au o capacitate de 1.300.000 de containere, e o problemă pe care o s-o rezolvăm acolo cu Agigea, cu dubla impozitare şi aşa mai departe. În rest, oamenii sunt neutri, ce treabă au ei? Sigur, opinia operatorilor cu care am discutat este neutră. Au spus: noi nu ne băgăm. În general, Portul funcţionează, dacă vreţi, după ce m-am foit acum tot portul, cam 70% pe cereale, adică cam 6 - 8 luni de zile, de altfel de aia este şi gol acum. Exportă ce fac ţăranii români şi mai exportă şi din ţările din împrejurimi. Investiţiile majore sau mari care se mai fac la ora actuală în Port sunt pe silozuri de cereale. Inclusiv celor de la Comvex le-a scăzut destul de mult traficul din cauza Galaţiului. Mai e şi Idu (Corneliu Idu - n.r.) care are o problemă că a făcut o investiţie, şi de aia îl arde la fund, în Portul Midia, pentru un terminal de gaz, unde la licitaţie, când a participat ca să facă, a avut o clauză de trafic, în care se obliga să facă un anumit trafic. În cazul în care nu face acest trafic, APC-ul trebuie să perceapă nişte penalităţi. A fost un scandal. A şi fost percepută o primă penalitate de 400.000 de euro, care e conform contracului şi acum urmează să mai perceapă încă una de 700.000. Interesele lor personale sunt mari de tot acolo. Ale celor care ţipă!", a explicat primarul.

El a continuat cu faptul că a încercat de mai multe ori să aibă o discuţie cu Operatorul Portuar, dar în zadar. "Le-am transmis celor de la Operatorul Portuar, care sunt conduşi de aceşti securişti milionari din Port, Idu şi Comănescu, le-am trimis de două zile o invitaţie scrisă şi au refuzat s-o primească. Poate să vă spună Andreea (Andreea Scorei, şefa de cabinet a primarului Constanţei - n.r.) cum i-au închis telefonul şi aşa mai departe. Ea a sunat, a trimis pe cineva acolo, degeaba. Apoi am trimis invitaţia cu confirmare de primire ca să stăm de vorbă. Ce ne mai învârtim în jurul cozii, nu vedeţi că nu vor nici măcar să stăm de vorbă? Noi, deocamnată, avem 90.000 de semnături din partea constănţenilor pentru preluarea portului, să se vadă care este voinţa constănţenilor", a precizat Mazăre. Afirmaţiile i-au fost întărite de către Andreea Scorei: "După primele demersuri, am încercat să-l sun pe domnul Panait (Viorel Panait, preşedintele Organizaţiei Patronale Operatorul Portuar - n.r), care este directorul port operator. Mi-a zis să revin în 10 minute şi apoi nu mi-a răspuns la telefon. Am trimis invitaţia cu confirmare de primire şi am primit astăzi (miercuri - n.r) răspuns, în care mi se spune că ei înţeleg din adresă că operatorul portuar a solicitat o întâlnire, nu noi, Primăria, şi că nu sunt de acord".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108