REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mazăre, reclamat pentru "misoginism". Reacţia edilului: Completez campania cu femeia cu barbă şi doi bulani

Mazăre, reclamat pentru "misoginism". Reacţia edilului: Completez campania cu femeia cu barbă şi doi bulani

Replica API 7 iunie 2014 | 00:00 167

Mamaia Style, în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Mamaia Style, în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării

Primarul Constanţei Radu Mazăre a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru "caracterul misogin" al campaniei "Mamaia Style", de mai multe ONG-uri feministe, care au cerut şi stoparea campaniei la Departamentul pentru Egalitate de Şanse din Ministerul Muncii, informează mediafax.ro.

Mai multe organizaţii nonguvernamentale asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen au depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care reclamă recent lansata campanie de promovare a staţiunii Mamaia - "Mamaia Style" - întrucât "conţine imagini cu caracter misogin şi incită la hărţuirea femeilor". Petiţia este îndreptată împotriva Asociaţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, Consiliului Local şi primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, care susţin campania, potrivit ONG-urilor. "Campania Mamaia Style promovează sexismul şi un tratament injust şi degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă şi obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Wathcing, incită la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaţilor faţă de femei", se arată în sesizarea depusă la CNCD. Organizaţiile neguvernamentale consideră că inclusiv declaraţia primarului Radu Mazăre, cu ocazia lansării campaniei reflectă caracterul sexist, incitator la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresiv. "Avem mai multe, ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri...(...) Domnişoarele trebuiesc vânate, sunt nişte gazele care trebuiesc vânate. Avem Bird watching, pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă", a afirmat Radu Mazăre într-o declaraţie publică dată la sfârşitul lunii mai. ONG-urile din Coaliţia pentru Egalitate de Gen au solicitat CNCD oprirea campaniei precum şi sancţionarea Consiliului Local Constanţa, a primarului Radu Mazăre şi a Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării. De asemenea, Coaliţia a solicitat stoparea campaniei la Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi din Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, notează mediafax.ro. Imediat după depunerea reclamaţiei, reacţia lui Radu Mazăre a fost, potrivit Pro TV: "Având în vedere că acolo avem o fată cărată pe post de placă de surf, dar avem şi un băiat cărat pe post de placă de surf, cred că pe undeva au dreptate. O să completez campania electorală punând-o pe femeia cu barbă şi o să pun şi doi bulani, ca să fie acoperite toate genurile, toate dorinţele".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108