REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

McConaughey şi Anne Hathaway, un cuplu complice în paradisul tulbure din 'Serenity'

McConaughey şi Anne Hathaway, un cuplu complice în paradisul tulbure din 'Serenity'

Replica API 24 ianuarie 2019 | 00:00 344

Matthew McConaughey şi Anne Hathaway

Printre palmieri, taverne şi bărci de pescuit, într-un paradis mai tulbure decât pare la prima vedere, se regăsesc Matthew McConaughey şi Anne Hathaway care, într-un interviu acordat EFE, dezvăluie câteva detalii ale noului lor thriller, 'Serenity'.

Câştigătoarea unui Oscar pentru musicalul 'Les Misérables' (2012) şi laureatul cu Oscar pentru interpretarea sa din 'Dallas Buyers Club' (2013), Anne Hathawaycare şi Matthew McConaughey - doi dintre cei mai bine cotaţi şi mai admiraţi actori de la Hollywood - sunt protagoniştii filmului 'Serenity', care va fi lansat vineri în cinematografele americane.

Deşi poate părea un clişeu, 'Serenity' este unul dintre cele mai întunecate şi mai enigmatice thrillere ale momentului despre care se pot povesti multe, fără fie totuşi dezvăluite toate surprizele şi trucurile acestei naraţiuni complexe.

Cu regia şi scenariul semnate de Steven Knight, care a scris şi 'Eastern Promises' (2007), 'Serenity' îl are ca personaj principal pe Baker Dill (McConaughey), un bărbat care, pentru a fugi de trecutul său, se instalează într-o insulă paradisiacă unde se ocupă, în principal, cu pescuitul de ton.

Însă frustrarea şi eşecul său constant pe apele mării sunt lăsate pe planul doi, când fosta lui soţie Karen (Anne Hathaway) îşi face apariţia prin surprindere şi îi cere să-l asasineze pe actualul ei soţ, care o abuzează.

Într-un hotel din Los Angeles la câţiva metri de Oceanul Pacific, un scenariu foarte apropiat celui din filmul 'Serenity', McConaughey şi Hathaway vorbesc despre prima lor colaborare pe ecrane, după ce au strălucit împreună în aclamatul film 'Interstellar' (2014).

Complici şi foarte apropiaţi pe parcursul întregii convorbiri, ambii au împrumutat roluri diferite: McConaughey, cel al actorului cu aer mistic şi reflexiv capabil să abordeze teme umane; Hathaway, cel al actriţei bine educate şi precise în discuţii.

"Mi-a atras atenţia în scenariu personajul lui Baker Dill ce pare un detectiv întreaga lui viaţă. Un detectiv care vrea să dezlege mistere încercând să afle, dacă sunt adevărate şi dacă viaţă lui este cu adevărat reală", spune McConaughey.

"Interpretez un personaj a cărui obsesie vitală este de a pescui marele peşte", a spus actorul despre rolul său, având conotaţii evidente cu eroul lui Ernest Hemingway. "Dar mi se prezintă, prin această fantomă a trecutului (fosta soţie), o altă obsesie: uciderea unui bărbat, o obsesie care o consumă pe cealaltă", explică el.

Alături de o distribuţie de actori ca, Diane Lane sau Djimon Hounsou, McConaughey a precizat că Anne Hathaway este definiţia unei "profesioniste adevărate". "Nu ştiu o actriţă mai bună decât Anne", a asigurat el, făcând-o să roşească pe Hathaway ("Nu poţi spune aşa ceva...", a insistat actriţa, cu un aer timid vizibil jenată).

"Nu ştiu de ce nu ar trebui să existe încredere şi apropiere între actori. Lucrurile pot sau nu să funcţioneze. Poţi să-ţi faci munca şi între două scene de 'action' şi 'cut', totul să se încheie. Însă totul devine o provocare când o ai alături pe Anne.

"Pot să spun şi eu un lucru care mă încântă la Matthew?", a întrebat Hathaway pentru a-i putea da replica.

"Mulţi oameni trăiesc conform unui drum ales, dar nu şi el. Astfel încât, atunci când sunt alături de el, este ca şi cum aş respira mereu aer proaspăt", a spus actriţa, care a ţinut să sublinieze "amabilitatea, generozitatea şi integritatea" colegului său de platou.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920