REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Medic, despre gravida care a murit infectată de coronavirus: Sarcina este un factor de risc

Medic, despre gravida care a murit infectată de coronavirus: Sarcina este un factor de risc

Replica API 9 august 2020 | 00:00 1124

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, spune că gravidele au risc crescut de a face complicaţii grave dacă se infectează cu SARS-CoV-2, potrivit Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Context: Explicațiile vin după ce Camelia, femeia de 33 de ani, care a murit, gravidă în 25 de săptămâni, avea COVID-19. La spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a ajuns în stare gravă de la Spitalul din Târgu Mureş. Virusul i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatica şi insuficienţărespiratorie acută. Deşi au făcut totul pentru a o salva, Camelia a murit sub ochii medicilor din Alba Iulia.

Medicul a explicat deja că, în cazul gravidelor, infecţia cu SARS-CoV-2 este şi mai periculoasă, pentru că ele sunt mai predispuse la a face tromboze. Asta înseamnă că se pot forma cheaguri de sânge care pot migra către zone vitale ale organismului.

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, din Capitală, întăreşte această idee, şi spune că gravidele trebuie monitorizate atent, pentru că, în cazul lor boala poate da complicaţii grave într-un timp scurt.

Femeile însărcinate ar trebui să evite zonele aglomerate şi să facă pauză de la portul măştii o dată la două ore, spune specialistul.

„În timpul sarcinii, cu siguranţă avem modificări ale coagulării, şi atunci sunt două mecanisme. Pe de o parte este acţiunea virusului care de asemenea determină modificări aşa cum bine ştim la nivelul coagulării, şi vine şi sarcina. Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul initial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze din păcate într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmplat aici. Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este clar că este o oxigenare redusă”, a spus dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici sa ne futem nu mai avem voie
1
1
Nu stiu ce tampenii sa mai spuna medicii astia..
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920