REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Medicii constănţeni vor opera şi la Mangalia

Medicii constănţeni vor opera şi la Mangalia

Replica API 25 mai 2012 | 00:00 105

Protocol la nivel judeţean, aprobat de principiu de ministrul Cepoi

Protocol la nivel judeţean, aprobat de principiu de ministrul Cepoi

Spitalul Municipal Mangalia intenţionează să încheie un protocol de colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în baza căruia medicii constănţeni vor putea să opereze şi în unitatea sanitară din sudul litoralului. Prin acest protocol, se urmăreşte diminuarea transferurilor de pacienţi de la Mangalia la Spitalul Judeţean pentru intervenţiile cirurgicale. Subiectul a fost abordat, chiar zilele trecute, când la Constanţa s-a aflat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, el intrând în dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu.

"Încă nu s-a discutat punctual pe ce zone au nevoie de medici de la Spitalul Judeţean, dar unitatea sanitară din Mangalia achiziţionează aparatură medicală. Şi atunci, dacă au un caz de chirurgie laparoscopică, iar noi avem specialişti pe zona aceasta, am avea posibilitatea să trimitem medici să efectueze în baza unui protocol de colaborare o intervenţie chirurgicală", a declarat, pentru "Replica", dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, şi-a dat acordul în vederea semnării protocolului de colaborare între cele două unităţi sanitare. "Va trebui mai întâi să punem în funcţiune aparatele medicale şi abia apoi vom putea colabora cu medicii de la Spitalul Judeţean. Vorbim de aparatură medicală specifică Secţiei de Terapie Intensivă şi pentru sălile de operaţie Chirurgie, Ortopedie şi Urologie. Mă refer la o trusă de laparoscopie pentru Chirurgia Generală, un aparat roentgen mobil pentru Ortopedie şi o trusă endourologie pentru Urologie. Conform contractului, toată aparatura ar urma să devină funcţională din 7 iulie. După această dată vom avea o colaborare confraternă cu medicii de la Spitalul Judeţean pentru că viaţa pacienţilor este foarte importantă. Avem nevoie de oameni mai experimentaţi care să ne ajute. E ca mersul pe bicicletă", a spus medicul Mihail Lupea, directorul Spitalului Mangalia. Proiectul mai-sus expus ar urma să fie extins, în sensul că medicii din Judeţean ar putea avea intervenţii şi în alte unităţi medicale din Constanţa, tot în baza unor astfel de colaborări.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108