rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O studentă din Constanţa, între victime: este internată în Terapie Intensivă

Medicii şi pompierii au văzut INFERNUL: oameni târându-se, cu carnea curgând de pe ei. Incendiul de la Club Colectiv a ucis zeci de oameni

Nenorocire de proporţii în Capitală: zeci de oameni au murit şi alţi zeci sunt în stare critică, după ce un incendiu a făcut scrum, în noaptea de vineri spre sîmbătă, Clubul Colectiv din Sectorul 4. În timp ce autorităţile se aşteaptă ca numărul morţilor să crească, mulţi dintre răniţi fiind internaţi în stare mult prea gravă pentru a se spera la o minune, tragedia readuce în atenţie incendiul din Constanţa, de la Restaurant Beirut, unde două dansatoare şi o cântăreaţă au ars de vii. Se pune, din nou, întrebarea: cum funcţionează astfel de localuri, cine şi cum le autorizează, dacă patronii obţin autorizaţii pentru evenimente? Urmare a tragediei, au fost declarate 3 zile de doliu naţional! În plus, se anunţă controale în toate cluburile din ţară.

Cei 30 de morţi în urma incendiului de la Colectiv au lăsat în urmă familii pentru care cuvântul „durere” este prea mic pentru a descrie drama prin care trec, prieteni îndureraţi şi multă revoltă. Din fericire, Ioana Ruxandra Grigore, de 25 de ani, din Constanţa, s-a numărat printre supravieţuitori. Ea a fost internată în Secţia de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, cu arsuri pe 8 la sută din suprafaţa corpului. Cadrele medicale spun că tânăra a suferit arsuri la faţă şi mâini.

„Nu a fost operată până la această oră. Au intrat în sala de operaţie cazurile grave. Tânăra din Constanţa a suferit arsuri pe 8 la sută din suprafaţa corpului”, au declarat reprezentanţii unităţii de tratament în cursul zilei de sâmbătă. Duminică, tânăra din Constanţa a fost transferată în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Cadrele medicale au precizat că s-a luat această hotărâre din cauza unor probleme respiratorii.

De precizat faptul că familia fetei se află alături de ea. Ioana Ruxandra Grigore a absolvit, în anul 2009, Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa, profilul Mate-Info, şi a luat Bacalaureatul cu media 09.30. Ea este studentă anul II în cadrul Facultăţii de Biologie din Bucureşti.

„Să condamne la pedeapsa capitală prin ardere a celor vinovaţi!“

Comentariile românilor pe pagina de Facebook a clubului Colectiv nu încetează să se oprească. Evident, nu sunt cuvinte de laudă la adresa patronilor. Din contră. Oamenii cer ca vinovaţii pentru această catastrofă să fie arşi. Andru Alex spune:

„Rog preşedintele şi premierul să dea ordonanţă de urgenţă, să condamne la pedeapsa capitală prin ardere a celor vinovaţi!“. George Năstase a comentat: „Cea mai mare vina este a patronilor, adică şi a lui Anastasescu. Şi-a bătut joc de oameni sfidând toate regulile de securitate.

Un astfel de om nu merită să fie liber în societate!“. „Sper să plătiţi! Nenorociţilor!“, „Toată lumea comentează de pârnaie , dar chiar nimeni nu e interesat de omul care a avut ideea “genială” de a aprinde artificiile înăuntru? Chiar daca pereţii erau rezistenţi, nu vad ce idiot ar face aşa ceva într-un spaţiu închis plin cu oameni“, au fost doar câteva dintre mesajele de revoltă adresate patronilor. Dincolo de revolta oamenilor, de după tragedie, cele mai impresionante mărturii vin din partea celor chemaţi să salveze ce se mai putea salva din tot infernul declanşat în noaptea de vineri. O mărturie teribilă vine de la Violeta Maria Naca - asistentă pe salvare:

„Ne-am dus senini. Credeam că e un incendiu banal iniţial, continuă, am fost al doilea echipaj la faţa locului. Apoi au venit pompierii agitaţi. Primele două victime. Totul era ca un coşmar. Mergeau, urlau, se târau. Tineri desfiguraţi. Urlau mulţi. Eram două salvări. Una dintre victime, era o tânără, rănită grav. Ţipa la mine să venim mulţi. Mă implora. Spunea că sunt 300 de tineri, arşi, călcaţi în picioare. Am implorat plângând pe cei de la dispecerat că sunt sute de oameni arşi. Plângeam. Săreau arşi pe mine, urlau.

Voiau să intre mulţi în ambulanţe. Şi nu puteam să plecăm cu fata rănită grav. Nu se dădeau din drum. Abia atunci s-a dezlănţuit coşmarul. Au venit alţi patru grav răniţi. Izbeau în mine. În salvare. Le curgea pielea, carnea. Acum plâng. Urlau să îi iau, să nu îi las în urmă. Am implorat dispeceratul să aducă mai multe ambulanţe, că e haos. Să vină poliţia. Rupeau jacheta de pe mine. Apoi, a venit un pompier, avea o tânără de 18 ani, arsă pe 98% din corp, mă implora cu lacrimi de erou:

Ia-o mai repede din braţele mele. Doamne, cât de tânără e! Salveaz-o! Am şi eu o fată acasă!. Mi s-a făcut rău. Veneau mulţi, mulţi de tot. Erau îndesaţi în salvări. Civilii urlau, tinerii răniţi trăgeau de doctori, aproape smulgându-le hainele. Implorau să fie ajutaţi, să fie salvaţi. Se aruncau în faţa ambulanţelor. Dădeau cu pumnii în ambulanţe. Am urme de piele arsă, pe mine, pe echipament. Pompierul şef plângea în hohote. Era în şoc. Ţipa: De ce, Doamne?”.

Raed Arafat: Este posibil să mai avem încă vreo 20 de decese în următoarea perioadă

Numărul deceselor în rândul răniţilor grav în incendiul de la clubul Colectiv s-ar putea dubla, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, menţionând că aceasta este concluzia unui grup de lucru pe care l-a convocat la Guvern. Ponta a discutat duminică la Guvern cu vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apărării, Mircea Duşă, ministrul Sănătăţii, Nicu Bănicioiu, secretarul de stat Raed Arafat, directorul Spitalului Militar Central, Florentina Ioniţă-Radu şi şeful Clinicii de Chirugie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr.

„În urma discuţiilor a reieşit că numărul deceselor este posibil să crească, chiar să se dubleze”, a precizat premierul. La rândul său secretarul de stat Raed Arafat a spus: „Riscăm să mai avem încă decese, şi chiar un număr semnificativ din cei internaţi, având în vedere că un număr este încă critic. Sunt 90 în stare gravă şi critică. Sunt unii foarte grav şi unii grav. Asta nu înseamnă că ne aşteptăm să avem, Doamne fereşte, 90 de decese. Din aceste cazuri, statistic vorbind, un procent poate să fie cu riscul de a sucomba în timpul tratamentului”, a afirmat secretarul de stat.

Tragedia din Bucureşti a pus pe jar autorităţile din România. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanţa a trimis în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 03.00, produse sanguine pentru cei peste 100 de răniţi internaţi în spitalele din Capitală. „Am luat legătura cu reprezentanţii Centrului de Transfuzii din Bucureşti. Am venit la centru şi cu sprijinul Serviciului de Ambulanţă Constanţa, care ne ajută de fiecare dată, maşina a plecat spre Bucureşti cu produsele sanguine pe care noi am putut să le punem la dispoziţie”, a declarat, pentru „Replica”, dr. Alina Mirella Dobrotă, directorul Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.

Este vorba de 24 de pungi de plasmă şi alte 22 de pungi de concentrat eritrocitar. „Ceea ce reprezintă toată colecta unei zile. Săptămâna trecută colecta a fost destul de slabă, la nivel mediu, dar era important ca Bucureştiul să aibă acolo pe stoc produse sanguine, să poată răspundă solicitărilor medicale”, a precizat medicul.Peste 20 de pompieri au donat sâmbătă, 31 octombrie a.c., sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanţa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, Anca Chiriţă.

„În urma nefericitului eveniment petrecut seara trecută în Bucureşti, 21 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa au donat sânge la Centrul de Transfuzii, fiind astfel alături de persoanele rănite. Pentru tinerii pompieri astăzi a fost prima lor misiune de salvare a vieții omenești, tot astăzi aceștia au depus jurământul militar, fiind încadrați din sursă externă, începând cu dată de 01.10.2015”, a declarat reprezentantul ISU Dobrogea.

Medicii recomandă ca donarea de sânge să se facă eșalonat în următoarele zile pentru a se evita aglomerarea și suprasolicitarea personalului La Constanţa se aşteaptă ca numărul donatorilor să crească. “Ne aşteptăm la o creştere uşoară pentru luni-marţi pe fondul acesta emoţional. Este bine ca oamenii să vină să doneze sânge, să nu aştepte să se întâmple tragedii şi abia atunci să vină pentru donare. Colecta cea mai scăzută la noi s-a înregistrat în luna august.

Am făcut atâtea apeluri şi pe luna octombrie am reuşit să creştem colecta. Noi rugăm populaţia să se prezinte periodic să doneze sânge. Să nu uităm că în Bucureşti, la cele 60 de spitale, în afară de aceste urgenţe, mai există pacienţi internaţi. Poate că şi noi zilele următoare vom cere ajutor altor centre, pentru că la noi stocul nu era mare, dar din produsele date nu afectăm răspunsul pentru urgenţe. Spitalele din Constanţa trebuie să înţeleagă să nu mai programeze intervenţii chirurgicale care nu constituie o urgenţă fără să verifice stocul de produse disponibil pentru această săptămână care urmează”, a conchis medicul Dobrotă.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, face un apel către populaţie să nu aglomereze centrele de transfuzii, precizând că necesarul de plasmă şi sânge pentru victimele incendiului de la Club Colectiv “este asigurat în momentul de faţă” şi că “efortul trebuie conservat” pentru zilele următoare. “Facem însă un apel pentru a nu crea aglomeraţie şi pentru a conserva eforturile şi pe zilele următoare când vom avea nevoie de cantităţi suplimentare de sânge. Deci să nu ne ducem toţi în momentul de faţă, ci să conservăm efortul pentru zilele următoare”, a declarat ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu. Totodată, ministrul Sănătăţii a subliniat că solidaritatea oamenilor este “de apreciat”.

Tânără din Constanţa, rănită în incendiul din Bucureşti, internată în Terapie Intensivă.

Constanța este alături de victimele incendiului din clubul Colectiv!

Constănțenii sunt alături de victimele incendiului de la Colectiv, dar și de rudele acestora. În memoria celor care și-au pierdut viața, dar și pentru tinerii care se zbat între viață și moarte, au fost organizate, duminică, mai multe evenimente la Constanța. Unul, la inițiativa elevilor Liceului Teoretic Traian. S-au aprins lumânări și au fost aduse flori în omagiul celor răniţi și decedați! „În memoria celor care și-au pierdut viața în acel club aprindem, ca omagiu, o lumânare. Cu toții am mers în club odată în viața doar ca noi...ne-am și întors!

Este cutremurător și suntem cu toții îndurerați de cele întâmplate. Dumnezeu să îi odihnească în pace“, au transmis organizatorii evenimentului. De asemenea, a mai fost organizat un eveniment comemorativ. Piața Ovidiu a fost punctul de întâlnire pentru toți cei care au dorit să participe la un marș de solidaritate dedicat victimelor din Colectiv. Din Piața Ovidiu, participanții au pornit spre restaurantul Beirut care, în aprilie 2014, a fost cuprins de flăcări, incidentul soldându-se cu moartea a trei tinere.

Ironia sorții: Trei incendii, două cluburi și o terasă, același acționar

Firma clubului Colectiv unde a avut loc tragedia de vineri seară este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%). Cel din urmă deţine și clubul Goblin din Constanța, dar și terasa cu același nume din Vama Veche, care a ars din temelii acum 5 ani. În urma incendiului, terasa şi anexele, construite din lemn, au fost distruse în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 850 de metri pătraţi. Elephant, unul dintre cluburile din Centrul Vechi al Capitalei, la care, de asemenea, Costin Mincu are acțiuni, a ars anul trecut. Zeci de oameni au fost atunci la un pas de a-și pierde viața iar un pompier a fost rănit.

Dan Helciug a amânat concertul din Constanţa: “Nu mai înjuraţi rockul. Satana nu se ascunde în... rock!”

Cunoscutul Dan Helciug, solistul trupei Spitalul de Urgenţă, anunţă faptul că: “suntem în doliu național şi de aceea rugăm publicul din Constanța să ne înțeleagă că din motive evidente amânăm concertul din seara asta din Doors Club. Mulțumim pentru înţelegere”. Din solidaritate cu familiile îndurerate în urma tragediei din clubul bucureștean, concertul Dan Helciug și Spitalul de Urgență anunțat pentru sâmbătă se va reprograma în data de 27 noiembrie.

“Mulțumim frumos pentru înțelegere”, au declarat cei de la Doors Club. Dan Helciug cere românilor să nu mai înjure rockul: “Nu mai înjurați rockul. Satana nu se ascunde în... rock. Nu mai căutaţi draci. Ei sunt la vedere... peste tot. Citesc cu groază anumite postări de pe internet care blamează stilul unei trupe pentru tragedia de aseară. În astfel de momente trebuie să fim împreună cu cei aflați în suferinţă.

Portul ilegal de creier nu este caz penal? Păcat... Sunt alături de cei care au suferit și suferă în această tragedie fără precedent”. Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” a anulat duminică spectacolului de operă “Traviata” din cauza doliului naţional, conform Hotărârii de Guvern publicată în Monitorul Oficial. Ancheta în cazul incendiului de vineri seară, din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 30 de morţi şi peste 150 de răniţi, a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, aflat la locul incendiului, a declarat că a fost începută urmărirea penală in rem, pentru fapta de ucidere din culpă, iar principala ipoteză de lucru ar fi incendiul, şi nu explozia. Procurorii au făcut duminică primele autopsii. În paralel, duminică, au fost audiate persoane care ar fi putut avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul, au mai spus anchetatorii.

Alexandra VASILE, Mirela PASCAL

luni, 2 noiembrie 201546
Comentarii
mai mult...Replica
28 feb 13:45ReplicaAlegeri la PSD, Organizația Municipală Constanța. DUMITRACHE și-a depus CANDIDATURA

Pe 6 martie, vor avea loc alegeri la nivelul Organizației Municipale a PSD Constanța. Candidatul pentru funcția de...1896

28 feb 11:07ReplicaANCHETĂ la Spitalul Județean: un bărbat a MURIT după ce a CĂZUT de la etajul 54276
28 feb 00:08ReplicaEXCLUSIV! Turcii de la Tomis Marina NU vor să plece din Portul Tomis decât OBLIGAȚI4596
28 feb 22:58ReplicaLucrările la clădirea lui Cușu, din Poarta 1, pun în PERICOL trecătorii?!

Dumitru Cușu a transformat fostul restaurant Vraja Mării, de pe bulevardul Elisabeta, în ceea ce este astăzi The...3830

28 feb 23:08ReplicaMedicul Virgil Musta avertizează: Paștele ar putea fi compromis3202
28 feb 00:11ReplicaCodrin ȘTEFĂNESCU îi PLÂNGE de MILĂ lui DRAGNEA: Sunt TRIST...1907
28 feb 00:00ReplicaCHIȚAC: REFERENDUMUL pentru DEMITEREA mea îl vor politicienii și presa pe care i-am decuplat de la BANII PUBLICI

În spațiul public constănțean a fost lansată o petiție pentru strângerea de semnături în vederea organizării...14517

28 feb 23:25ReplicaBugetul pe 2021 a fost APROBAT1232
28 feb 00:00ReplicaAlexadru Rafila: Noua tulpină de COVID circulă în toate judeţele României!1033
28 feb 00:00ReplicaPROTEST în fața Prefecturii Constanța, împotriva ÎNSTRĂINĂRII PORTULUI. VIDEO!

Zeci de persoane au protestat sâmbătă, 27 februarie, în fața Prefecturii Constanța, împotriva înstrăinării...2538

28 feb 00:00ReplicaAngajat al restaurantului MARCO POLO, INFECTAT cu COVID-194203
28 feb 00:00ReplicaSituație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus1432
Vremea
4.5°4.5° - 5.7° duminică, 28 februarie 2021
ConstanțaUmiditate: 68%
Vânt: 1.99 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494045639914
5/40221628111530
joker34452037218
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 feb 00:00SportChindia Târgoviște vs CSU Craiova 1-0 / Iacob a ratat un penalti, dar a înscris golul decisiv

Chindia Târgoviște a învins, sâmbătă, la Buzău, cu scorul de 1-0, echipa CSU Craiova, în etapa a 25-a din Liga...285

28 feb 00:00SportWTA Lyon: Jaqueline Cristian și Laura Paar au fost eliminate în primul tur al calificărilor

Jaqueline Cristian și Laura Paar au fost eliminate, sâmbătă, în primul tur al calificărilor pentru tabloul...287

28 feb 00:00SportDijon vs PSG 0-4 / "Dublă" pentru Kylian Mbappe

PSG a defilat, sâmbătă, pe terenul celor de la Dijon (echipă pentru care evoluează Alex Dobre), în etapa a 27-a...239

28 feb 00:00SportFC Barcelona, la două puncte în spatele liderului (2-0 vs Sevilla)

FC Barcelona a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa FC Sevilla, într-un meci din etapa a...312

Local
27 feb 23:02LocalRAEDPP taie în CARNE VIE: e vorba despre un SPAȚIU din PARCUL Tomis II

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța a demarat controale în ceea ce privește...8742

27 feb 23:01LocalTeatrul de Stat: Spectacolul „Jocuri în curtea din spate” – disponibil în VR 360

Teatrul de Stat Constanța este al doilea teatru din țară care lansează una dintre producțiile sale adaptată în...803

27 feb 23:02LocalPROGRAMĂRI online pentru CĂSĂTORII, la Constanța

1017

28 feb 13:45LocalElevii în ani terminali, la şcoală şi în scenariul roşu

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în...808

27 feb 20:44LocalBate PANDEMIA prin buzunarele comercianţilor de MĂRŢIŞOARE

Lunile februarie şi martie sunt cele în care buzunarele bărbaţilor suferă cel mai mult. Imediat după Ziua...1264

27 feb 23:02LocalSe SCHIMBĂ SCENARIUL în alte 15 UNITĂȚI de ÎNVĂȚĂMÂNT

În cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 27. Aceasta prevede schimbarea a 15 scenarii de funcționare pentru...1390

27 feb 22:58LocalHoţ din LOCUINŢE, REŢINUT de poliţiştii constănţeni

Urmare a cercetărilor în 11 dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat,...1350

27 feb 22:58LocalADOLESCENT de 17 ani, luat la BĂTAIE, în plină stradă, de doi INDIVIZI

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe,...1527

27 feb 22:57LocalPatru noi centre de vaccinare în județul Constanța

1855

Politică
27 feb 00:00PoliticăComisiile reunite de buget-finanţe - raport favorabil pentru bugetul Ministerului Justiţiei

Bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul 2021 a primit, vineri, raport favorabil din partea Comisiilor parlamentare...587

27 feb 21:30PoliticăAdrian Oros spune că limitarea la 5 porci pentru fiecare gospodărie țărănească este o lovitură pentru samsari

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea...783

27 feb 00:00PoliticăSorin Cîmpeanu vrea 24 de călătorii gratuite pentru studenți, plus 50% reducere tot anul

601

27 feb 00:00PoliticăTUPEU! Vlad Voiculescu îi umilește pe profesori și copii, dar îl atacă și pe Sorin Cîmpeanu

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a apreciat vineri că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli "dacă...820

27 feb 21:21PoliticăMinisterul Mediului, Apelor şi Pădurilor, aviz favorabil pentru bugetul pe 2021

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, bugetul Ministerului...601

27 feb 00:00PoliticăUSR dă atacul la CCR: Un deputat vrea ca judecătorii constituţionali să poată fi urmăriţi penal mai uşor

679

Interviuri
26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1426

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

Încă de când a preluat conducerea RAEDP Constanța, directorul Teo Hira și-a propus să aducă Regia la un alt...2539

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

3291

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4129

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

Sorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a acordat un interviu cotidianului Replica de...2909

29 ian 00:13InterviuriNicoleta PLOSCARU: Dacă aș fi fost CANDIDATUL PNL sau al USR, aș fi câștigat PRIMĂRIA!

2978

Monden
27 feb 00:00MondenCe studii are, de fapt, Alina Eremia! În ce domeniu poate să lucreze dacă renunță la muzică

Alina Eremia e una dintre cele mai apreciate cântărețe de la noi, iar artista reușește tot timpul să iasă în...974

27 feb 00:00Monden”Parcă ți-a explodat o bombă în gură”. Cum a reacționat Ana Mocanu, după ce fani au râs de chipul ei!

În urmă cu doar câteva seri Ana Mocanu a mers în cadrul emisiunii Xtra Night Show, iar imediat după apariția TV a...934

27 feb 22:07MondenLidia Buble, în halat de baie, pe străzile din Capitală

752

27 feb 00:00MondenKarmen Simionescu și-a făcut schimbare de look. Cum s-a vopsit artista

Karmen Simionescu duce viața la care alții doar visează, dar asta nu înseamnă că îi este ușor. Fiica lui Adi...764

27 feb 00:00MondenAlexandra Diaconescu, primele declarații după naștere: „Au fost dureri foarte mari”

Alexandra Diaconescu trebuia să nască de Dragobete, pe 24 februarie, dar fetița ei s-a lăsat așteptată și abia...627

27 feb 00:00MondenNepotul lui Gigi Becali, salvat dintr-o situație jenantă chiar de adversarul său

775

Mapamond
27 feb 00:00MapamondUn pilot a raportat o întâlnire cu un OZN: „Detest să spun treaba asta, dar seamănă cu un obiect cilindric lung”

Pilotul unui avion Airbus A320 al companiei American Airlines (AA) a raportat o întâlnire cu un OZN, descris sub forma...739

27 feb 00:00MapamondMasacrul cu 800 de morți din Axum: "Tot ce vedeai pe străzi erau cadavre și oameni plângând"

Trupele din Eritreea care luptă în regiunea Tigray din Etiopia au ucis sute de oameni în doar câteva zile, la final...718

27 feb 00:00MapamondSpania va administra doar o doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut Covid

555

27 feb 00:00MapamondMoscova acuză Twitter de „dictatură digitală” după blocarea unor conturi legate de Rusia

Guvernul rus a acuzat vineri reţeaua de socializare Twitter că devine un „instrument al dictaturii” ţărilor...499

27 feb 00:00MapamondEmmanuel Macron spune că se va vaccina cu serul AstraZeneca dacă acesta va fi disponibil

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat joi că ar accepta cu bucurie să fie vaccinat cu vaccinul...592

27 feb 00:00MapamondPopulația de fluturi monarh, care migrează peste 3.000 km pentru a hiberna în Mexic, a scăzut cu un sfert

531

Sănătate
27 feb 00:00SănătateAcizii grași esențiali, o armă împotriva sclerozei multiple?

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică, autoimună, care poate afecta creierul și măduva spinării și este una...558

27 feb 00:00SănătateCare este legătura dintre menopauză și declinul cognitiv? [studiu]

Menopauza este un proces biologic natural, caracterizat prin încetarea ovulației și, prin urmare, sfârșitul...577

27 feb 00:00SănătateArnica: ce remedii poți folosi și ce beneficii au

549

27 feb 16:53SănătateȘervețelele demachiante, dăunătoare pentru ten

Demachierea feței are un rol important în menținerea tenului frumos și sănătos. O demachiere corectă presupune...558

27 feb 00:00SănătateCeaiul Tulsi: beneficii și contraindicații

Tulsi sau Busuiocul Sfânt este diferit de busuiocul românesc, fiind originar din Asia de Sud-Est. Acesta este folosit...549

27 feb 00:00SănătatePolipii nazali: cauze, simptome și tratament

Polipii nazali sunt formațiuni necanceroase, în formă de lacrimă, care cresc în interiorul căilor nazale ori la...566

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT