REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Medicul Flavia Groșan trage un semnal de alarmă, după ce cazurile de pneumonie au explodat

Medicul Flavia Groșan trage un semnal de alarmă, după ce cazurile de pneumonie au explodat

Replica API 2 iunie 2022 | 22:36 737

Doctorița Flavia Groșaj, ajunsă cunoscută în România după ce în urma tratamentului aplicat pentru COVID a vindecat mii de români, trage un semnal de alarmă. Groșan spune că după ce cazurile de pneumonie au explodat la Timișoara e cazul ca românii să ia boala în serios și să se testeze.

Flavia Groșan

„Cam gata cu covidul. Foarte rar mai apare câte un caz. Pentru mine a fost o afecțiune ușoară. Dacă tratamentul meu era administrat exact cum spuneam, dar exact, în câteva zile preluam controlul, iar în 10 zile erați ca noi. Dacă ați procedat altfel, nu mai este problema mea. Aseară, am văzut pe un canal media, ca apar o explozie de pneumonii comunitare. Nu subapreciați aceasta afecțiune. Debutul este același la toate pneumoniile. Febra mare, astenie, fatigabilitate, dureri musculare, articulare. Ce să fie, ce să fie? Pneumonie virală, COVID, atipică sau bacteriană. Greu de spus. Dar exista câteva semne care le diferențiază.

Eu, pentru siguranță, as face un test rapid COVID. Măcar să știm pe ce jucăm. Dacă este negativ, medicul de familie are la îndemâna o gama larga de antibiotice. Se începe tratamentul empiric. În ce mă privește voi asocia macrolidul la un antibiotic cu spectru larg. În primele zile urmăresc cu mare atenție saturația, alura ventriculară, tensiunea și febra. Anunțați medicul de familie în caz de evoluție nefavorabilă.

Nu uitați, Antibioticele nu pot fi vedete fără sa fie înconjurate de un pic de zgomot. Antiinflamatorii, scădem febra, restabilim saturația. Un nu hotărât antitusivelor. Ne hidratăm corespunzător. 1,5 litri de apă pe zi. Apă, apă, apă. Organismul nu are nevoie de mâncare în primele zile. El dă lupte grele. Apă, apă, scrie medicul Flavia Groşan pe pagina de Facebook PneumoMed, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
flavia,esti cam fraiera.mai du.te fa si mai invata,ca ai uitat si ce nu stiai.mai tratezi cu ivermectina fraierii?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108