REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Membrii Guvernului vor avea un Cod de conduită

Membrii Guvernului vor avea un Cod de conduită

Replica API 21 iulie 2017 | 00:00 370

Executivul a aprobat, joi, prin memorandum, Codul de conduită al membrilor Guvernului României, document care stabilește, între altele, că principiile generale care guvernează conduita miniștrilor sunt "supremația Constituției și a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morală și transparența în exercitarea demnității publice", arată Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Codul reglementează norme de conduită și etică pentru miniștri și are ca obiectiv principal "asigurarea exercitării demnității publice de membru al Guvernului în condiții de integritate, imparțialitate și transparență, ca mijloc de promovare a unei bune guvernanțe, element important al democrației".

"Principiile generale care guvernează conduita membrilor Guvernului sunt supremația Constituției și a legii, prioritatea interesului public, profesionalismul, integritatea morală și transparența în exercitarea demnității publice. Astfel, membrii Guvernului au obligația să declare, prin orice mijloc, orice situație de natura celor care generează conflict de interese sau incompatibilitate. De asemenea, le este interzis să permită utilizarea numelui sau imaginii proprii în acțiuni publicitare pentru promovarea unei activități comerciale", precizează sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va rog sa-mi transmiteti ce nu corespunde cu realitatea din expunerea mea, insist, altfel va cred ca sunteti platiti nu de soros ci de penalul draknea
2
0
pe acnd asa ceva pentru parlamentari ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108