Meniu obişnuit la cantina săracilor de ziua Unirii
Meniu obişnuit la cantina săracilor de ziua Unirii
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUzual
Uzual
Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Ţării Româneşti şi al Moldovei. Evenimentul, cunoscut şi sub denumirea de Mica Unire, a constituit un pas important pentru transformarea României într-un stat modern. Toţi românii ar trebui să celebreze această zi, care s-a făcut cu sacrificii. La cantina săracilor din Constanţa începând de la ora 11.30, oamenii s-au aşezat la rând, pentru a-şi primi porţia zilnică. Meniul este unul obişnuit. Nici măcar desertul, nu este unul special, constând în smântână. Mâncarea caldă ca şi cea rece o servesc acasă şi de aceea trebuie să vină pregătiţi cu recipiente destinate păstrării acesteia. "Suntem mulţumiţi. Se poartă frumos cu noi. În fiecare zi venim pregătiţi cu trei "canţarole" la noi, pentru a lua mâncarea caldă acasă. Miercurea şi vinerea primim mâncare de post, iar în rest cu carne. Câteodată, chiar şi în zilele de miercuri mâncarea este cu carne", a declarat, pentru "Replica", Doina din Constanţa.
Marieta ŞTEFAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News