REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Merkel: Este important ca reformele în România să continue

Merkel: Este important ca reformele în România să continue

Replica API 20 iunie 2017 | 01:16 480

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Berlin, și cancelarul german Angela Merkel, susțin o conferință de presă comună.

Principalele declarații ale celor doi oficiali:

Angela Merkel:

România a făcut progrese de la aderarea la UE, inclusiv în ceea ce privește lupta anticorupție. Dacă slăbește această luptă, va trebui să chestionăm acest lucru. E important ca aceste reforme să continue, știu că președintele Iohannis le susține și îi mulțumesc.

România și Germania au poziții comune în ceea ce privește lupta împotriva terorismului, politica privind migrația. Am căzut de acord că e nevoie de un spirit de cooperare, pentru că nu vom rezolva situația din Siria, Libia, dacă nu vom coopera.

Klaus Iohannis:

Am vorbit despre probleme care ne preocupă pe amândoi, o întâlnire foarte bună și intensă.

Avem toate motivele să ne întâlnim, să celebrăm 50 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice, 10 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene.

Relația cu Germania este nu doar de importanță strategică, ci și una dintre cele mai importante. Germania a rămas cel mai important partener comercial al României.

Am emnționat tema spațiului Schengen și Merkel m-a încurajat să continuăm discuțiile cu ceilalți lideri europeni.

A fost abordată și președinția română a UE. Vor fi teme grele - Brexit, se va discuta noul buget.

Am relatat despre vizita făcută la Washington, am căzut de acord că rămânem pe aceeași idee - relația transatlantică este importantă, nu trebuie să optăm între UE și NATO, e nevoie de colaborare.

Această discuție foarte intensă si foarte bună mi-a făcut mare plăcere.

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat luni în Germania, într-o vizită de trei zile. El s-a întâlnit cu cancelarul Angela Merkel, urmând să aibă o întrevedere și cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile se vor axa pe aprofundarea relaţiei cu caracter strategic dintre România şi Germania, cât şi pe abordarea principalelor subiecte aflate pe agenda europeană, respectiv internaţională. Întrevederea cu Cancelarul Angela Merkel va fi urmată de declaraţii comune de presă, conform digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu dizolvi toate partidele inclusiv UDMR ,COMUNISMUL CONDUS DE SECURISTI SI EVREI VA MAI DAINUI IN ROMANIA INCA 100 DE ANI.FII BARBAT SI DA-I AFARA PE TOTI COMUNISTI SI SECURISTI EVREI ADU IN ROMANIA DEMOCRATIA DIN USA SI FORMEAZA PARTIDE DEMOCRATICE FARA NICI UN MEMBRU AL ACESTOR PARTIDE COMUNISTE. DIN 23 AUG.1944 SI PANA IN PREZENT.Nici unul din acesti membri de partid sa nu fie primiti in noile partide democratice
0
0
madame n-ai vrea sa-l pastrezi pe iohanus,am face cheta si am inconjura romanica cu-n gard electric asa incat sa nu te mai supere ciorile noastre,merge
0
0
ar fi corect sa-i spui lui hanis ca poporul este mai presus de toate nu el ori toate cu cuvelele si corbenii basisti si inculti !
0
0
avem si noi un presedinte cu care nu ne este rusine. Cu PSD-ul la guvernare sunt ceva probleme dar ne indreptam cu siguranta intr-o directie buna. Foarte incet, dar sigur.
0
1
du-te si sapa porumbul , a plouat , sunt buruieni , ia-o si pe ma-ta dupa ce culca vacile .
2
0
Johannis sa bati cu pumnul pe masa lui mrekel si sa ceri: -anularea anexei la pactului ribentrop molotov si trecerea moldovei la romania; -URSS s-a dezmembrat din interior prin gorbaciov,avand in vedere ca partidul comunist PSD isi elimine propriul prim ministru,este momentul sa eliminati pentru totdeauna comunismul din romania,si trecerea la democratia adevarata; -luati legatura cu Lucian Orasel singurul care poate aduce democratia USA in romania,pe care ca o asteptam din 23 august 1944. Am crezut ca grindeanu vrea rasturnarea comunismului,dar m-am inselat el vrea tot partidul comunist PSD.
0
2
Avem toate motivele sa celebram!noi cu micii si ceafa,nemtii sa aduca berea!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108