REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mesajul lui Kyros Vassaras pentru arbitrii din Liga I, după faultul asupra lui Ianis Hagi: Suntem responsabili de integritatea jucătorilor

Mesajul lui Kyros Vassaras pentru arbitrii din Liga I, după faultul asupra lui Ianis Hagi: Suntem responsabili de integritatea jucătorilor

Replica API 28 februarie 2019 | 00:00 353

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, s-a întâlnit la Casa Fotbalului cu arbitrii centrali din Liga I, cărora le-a cerut să fie vigilenţi şi le-a transmis că principalul lor obiectiv este integritatea jucătorilor, informează, miercuri, site-ul oficial al FRF.

Întâlnirea dintre preşedintele CCA şi arbitri vine după un fault dur, cu talpa la genunchi, al jucătorului echipei de fotbal Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Ousmane Viera, asupra lui Ianis Hagi, de la FC Viitorul Constanţa.

''Suntem într-o perioadă dificilă a sezonului. Avem aceste meciuri din Cupa României, ultima etapă şi apoi urmează play-off-ul şi play-out-ul. În ultima perioadă am avut multe dueluri tari, faulturi tactice, simulări şi alte comportamente nesportive faţă de care trebuie să fim vigilenţi. Suntem responsabili pentru integritatea jucătorilor. E un aspect important, pentru că avem jucători de viitor, jucători de echipe naţionale'', a fost mesajul lui Kyros Vassaras, conform site-ului citat.

Preşedintele CCA s-a arătat îngrijorat de anumite ''atacuri necugetate'' ale unor jucători: ''În ultima perioadă am remarcat un comportament cu un scop tactic sau nu neapărat, câteva atacuri dure, necugetate sau faulturi de joc, care trebuie să ne îngrijoreze. Desigur, ştim că principalul responsabil este jucătorul care prin comportamentul său, realizând un tackling, poate cauza o accidentare gravă unui adversar care, până la urmă, este şi el fotbalist. Le-am spus clar arbitrilor că şi noi suntem responsabili de a transmite mesajul că nu mai tolerăm un astfel de comportament al unor jucători. Pe de altă parte, vom fi foarte stricţi faţă de comportamentul care poate dăuna imaginii fotbalului românesc. Arbitrii trebuie să îşi protejeze şi propria imagine. Trebuie să se descurce cât mai bine ca o echipă, dar şi individual. Să fie prompţi şi să judece corect fazele din fiecare meci. Acestea sunt principalele obiective''.

Kyros Vassaras consideră că, în cazul în care s-ar putea folosi arbitri adiţionali la toate partidele sau sistemul VAR, greşelile de arbitraj în Liga I ar scădea considerabil.

''Aproape toate greşelile au apărut pentru că arbitrul a fost în imposibilitatea de a vedea faza. Credeţi-mă că dacă ar fi existat posibilitatea de a folosi arbitri adiţionali, chiar şi în play-off sau play-out, sau de a introduce tehnologia video în viitorul apropiat, sunt sigur că greşelile ar scădea aproape de zero. S-ar elimina cel puţin greşelile majore. Am analizat unele situaţii în care unica poziţie din care era vizibilă infracţiunea era în spatele porţii. Acolo nu avem arbitri! Sunt şi câteva faze care s-au petrecut în spatele arbitrului, fără a putea fi acoperite. Aşa că suntem vigilenţi şi, de aceea, am convenit că suntem responsabili ca o echipă şi că toţi cei patru trebuie să identifice toate evenimentele petrecute pe teren. Dacă am fi mai mulţi, cu siguranţă ar fi mai bine. Dar nu e decizia noastră, ci aparţine altor persoane. Îi ajutăm pe arbitri să fie pregătiţi, ei trebuie să fie responsabili pentru integritatea jucătorilor, dar trebuie să le transmită şi lor acest mesaj. Pentru că au nevoie ca şi jucătorii să înţeleagă că nu e posibil să termini cariera unui adversar cu un atac sau să îl accidentezi grav'', a mai spus oficialul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Reprezentanţi ai cluburilor de fotbal din Liga I au comentat îndelung faultul dur al lui Ousmane Viera, de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, asupra jucătorului formaţiei FC Viitorul Constanţa, Ianis Hagi, cu talpa ridicată la genunchiul adversarului, la începutul celei de-a doua reprize a meciului disputat în cadrul etapei a 25-a a Ligii I. Atacul fundaşului ivorian, care avea un cartonaş galben primit, nu a fost sancţionat în niciun fel de arbitrul întâlnirii, Marcel Bârsan.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Declaratii de salon, nici o masura!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108