REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Meseria face Diferența! Concursul Județean pe Meserii din Învățământul Profesional

Meseria face Diferența! Concursul Județean pe Meserii din Învățământul Profesional

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 521

Miercuri, 26 februarie 2020, s-a încheiat etapa județeană a Concursului pe meserii din învățământul profesional și dual, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

La competiție au participat elevi ai claselor a XI-a din unitățile de învățământ ale municipiului Constanța (Colegiul Comercial Carol I, Liceul Tehnologic I.N.Roman, Liceul Tehnologic D.Leonida, Liceul Tehnologic Gh.Miron Costin, Liceul Tehnologic V.Madgearu), Mangalia (Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic I.Bănescu), Medgidia (Liceul Tehnologic D.Hurmuzescu, Liceul Tehnologic N.Titulescu), Cumpăna (Liceul Tehnologic N.Dumitrescu) și Castelu (Liceul Tehnologic Dobrogea), de la calificările Mecanic auto, Frizer- coafor- manichiurist-pedichiurist, Ospătar (chelner) și Confecționer produse textile.

La Colegiul Comercial Carol I din Constanța a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni elevi, în prezența Primarului Municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, alături de alți membri ai Comisiei pentru implementarea proiectului Școala profesională în sistem dual. La eveniment a participat și Directorul General al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură, Constanța, domnul Ion Dănuț Jugănaru.

Invitații au felicitat elevii prezenți, profesorii îndrumători și au subliniat importanța menținerii legăturii permanente dintre operatorii economici, unitățile de învățământ și autoritățile locale pentru evoluția și dezvoltarea tinerilor.

Sloganul Meseria face diferența! lansat de Ministerul Educației și Cercetării – Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, pentru promovarea învățământului profesional, s-a regăsit în rezultatele obținute de elevii de la diverse calificări, la probele practice sau scrise din cadrul concursului.

Inspectorii școlari pentru învățământul profesional și tehnic vor avea în perioada următoare întâlniri de instruire cu toți elevii care vor participa la etapa națională și care vor reprezenta județul Constanța, atât la nivelul învățământului profesional sau liceal tehnologic, cât și la nivelul gimnazial, prin disciplina de concurs Educație tehnologică și aplicații practice, de la clasele V-VIII.

Învățământul profesional reprezintă o direcție prioritară în strategia Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Astfel de competiții, cu participare numeroasă, construiesc imaginea unei orientări profesionale realiste a elevilor noștri și evidențiază interesul crescut al tinerilor pentru un traseu educațional pliat pe abilitățile acestora a afirmat domnul Inspector Școlar General prof. Sorin Mihai.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hop si castratorul cel activ! Ma refer la Juganaru. Niciun eveniment fara el! Sa nu lipseasca niciodata! Parca este un copil hiperactiv, care nu oboseste niciodata, care se agita incontinuu. Domnu' castrator sef, lasati-o mai moale! Odihniti-va! Sunteti putin cam expirat. Aveti nevoie de repaus.
3
0
hop si spancioc din Beiadaud sa se pozeze...! bai nenorocitule , tu nu te uiti in oglinda sa-ti vezi fatza aia de cur intors cu freza aia de ginere mort cu smocul ala alb...?!? hai scitir cu ma-ta si tac-tu si cu curvistina aia proasta si hoata de nevasta-ta ! numai prostii te-au votat si iata ca ai reusit sa duci la bun sfarsit distrgerea orasului inceputa de mascariciul clovn cu picioare de scalambaiat si cu ma-sa care se trata prin Germania dar nu stia de unde are bani fi-su s-ao trimita acolo...!?!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108