REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Metodă inedită: Medicii pot "citi" în iris dacă ai probleme de sănătate

Metodă inedită: Medicii pot "citi" în iris dacă ai probleme de sănătate

Replica API 13 septembrie 2012 | 00:00 2175

Iridologia, o tehnică medicală ajunsă şi la Constanţa

Iridologia, o tehnică medicală ajunsă şi la Constanţa

Sănătatea se citeşte în ochi. Nu este o vorbă de duh, ci o tehnică medicală, acum şi la Constanţa. O simplă vizită la iridolog poate scoate la iveală diferite disfuncţii, care descoperă boala într-o fază incipientă, lucru mai greu de abordat prin intermediul tehnicilor medicale clasice. Iridologul scanează irisul prin intermediul unui oftalmoscop, rezultatul fiind eliberat, în general, a doua zi, după o minuţioasă interpretare.

Iridologia capătă amploare în România! Chiar dacă este mai puţin cunoscută, metoda de "scanare" a sănătăţii prin intermediul ochilor a ajuns şi la Constanţa. Precum o hartă, irisul este oglinda întregului organism, iar printr-o simplă consultaţie pot ieşi la iveală mai multe afecţiuni, care nu au putut fi depistate prin alte metode. Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament din zona Anda a adoptat iridologia de aproximativ un an de zile, timp în care pacienţii au început să apeleze cu încredere. "Avem cam 1 pacient la două săptămâni, iar în ultima perioadă a crescut numărul acestora. Trebuie spus că ochiul nu are o singură culoare, aşa cum credem noi, iar în funcţie de acestea, de pete, se interpretează şi diagnosticul. Este o procedură meticuloasă, rezultatul nu se dă pe loc, cel mai probabil a doua zi", a declarat, pentru "Replica", dr. Andreea Petrescu, medicul şef al Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament din zona Anda. Menţionăm că metoda de faţă nu depistează o boală în sine, ci disfuncţiile la nivel de organe, sisteme, substanţe, precum minerale şi vitamine. "Important este că aceste semne ale disfuncţiilor, ce pot fi citite la nivelul irisului, apar în stadiul incipient al bolilor, când nu există semne fizice ale bolii. Omul se simte bine, crede că este sănătos tun, dar în interior există o anumită disfuncţie, care se poate agrava", a mai spus medicul. În plus, până în momentul de faţă, dovezile sunt destul de clare, având în vedere că pacienţii au aflat lucruri pe care nu le ştiau. Un exemplu este o pacientă, care, prin intermediul iridologiei, a aflat că are o disfuncţie ovariană. Femeia încerca să rămână însărcinată de o bună bucată de vreme, medicii îi spuneau că totul este în ordine, numai că bebeluşul întârzia să apară. Printre altele, a apelat şi la tehnica de faţă, problema fiind găsită. "Iridologia poate depista atât un deficit, cât şi un exces, pentru că sunt cele două extreme, pe când organismul nostru trebuie să fie în echilibru. Totul se rezumă la a citi diferenţa de nuanţe ale ochiului. Ochiul are foarte multe culori şi pe iris se poate depista, practic, o multitudine de semne. În acest scop există hărţi, cu fiecare organ în parte ce este ilustrat pe iris", a spus dr. Andreea Petrescu. Consultaţia durează câteva minute, se efectuează cu un aparat numit oftalmoscop, care efectiv, fotografiază irisul, iar preţul se ridică la 80 de lei, în care este inclus şi tratamentul naturist. De asemenea, un alt lucru foarte folositor pe care il putem afla de la iridolog sunt bolile genetice moştenite de la părinţi sau bunici, sau bolile autoimune.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108