REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

METODA ȚEPELOR pe OLX revine în forță!

METODA ȚEPELOR pe OLX revine în forță!

Replica API 10 noiembrie 2021 | 00:30 2719

Metoda țepelor pe OLX face încă victime, dacă e să ne luam după perseverența infractorilor care încearcă să pună în practică cu orice preț această metodă. O constănțeancă a fost foarte aproape să pice în plasa persoanelor rău intenționate și trage un semnal de alarmă. Cotidianul Replica a relatat și anul trecut o situație similară, în care, o alta femeie care încerca să vândă o pereche de încălțăminte pe OLX, a fost abordată de un posibil client pe Whatsapp care o îndruma să intre pe un link fiind nevoită mai apoi să completeze cu datele cardului pentru a putea intra în posesia banilor.

Românii par să nu se învețe minte când vine vorba despre posibilele încercări de înșelătorie din partea semenilor lor nu tocmai bine intenționați. Ultimul caz care ne-a atras atenția este cazul unei femei din Constanța care a fost foarte aproape de a se „înțepa”.

sursa: fancurier

„Atenție mămici care mai urcați anunțuri pe olx! Era să fiu țepuită de 100 euro!În această seară am urcat un anunț pe olx, am fost contactată de un așa zis client care urma sa ma țepuiască cu 100 €. Mi-a dat un link unde trebuia să bag datele cardului , chipurile ca să îmi vireze banii, după ce am completat mi-a venit atenționare că trebuie sa am pe card minim 500 RON , apoi mi-a cerut ultimele 6 cifre din CNP. Noroc cu soțul meu care fost pe fază și i s-a părut dubios de la început! Mare grija! Chiar și acum cât încerc să postez mă contactează altcineva cu aceeași manevra!”

Cazul n-a părut singular și reacțiile n-au întârziat să apară, multe dintre persoanele care au reacționat la postare confruntându-se cu situații similare. ” Eu am făcut sesizare la poliție pentru aceeași înșelătorie, vă recomand să faceți petiție de pe OLX către poliție”

„Nu avem niciun sistem prin care cumpărătorii pot plăti online“

Firma de curierat care apare în prim plan în această metodă de fraudă este la curent cu situația și chiar pe site-ul lor descurajează astfel de practici și încearcă să facă cât mai clar metodele prin care lucrează.

”Atenție! Un nou atac de phishing vizează clienții care comercializează produse pe OLX. Dacă după încheierea tranzacției primești un link în care ți se cer datele bancare pentru a primi contravaloarea produselor, nu îl deschide! La vânzarea unui produs, primești banii doar prin firma de curierat, după ce cumpărătorul a intrat în posesia lui. Nu avem niciun sistem prin care cumpărătorii pot plăti online. Orice încercare de solicitare a datelor bancare printr-un link este o încercare de fraudă. Noi nu îți vom cere niciodată datele cardului și datele personale prin website-uri terțe. Fii vigilent, ține-ți datele personale în siguranță!” susțin reprezentanții firmei de curierat.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zilnic in judetul Constanta se livreaza SPAGA de la proxeneti este livrata in diferite puncte din judet.
2
0
politia unde este?
4
2
bai asa mamica si sotie mai rar
0
2
"da' ele sunt si proaste"
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468