REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Metoda VERIGHETA a redevenit ACTUALĂ printre INFRACTORII constănţeni

Metoda VERIGHETA a redevenit ACTUALĂ printre INFRACTORII constănţeni

Replica API 22 august 2020 | 00:00 2761

Deşi metoda “verigheta pierdută” este una destul de veche, iată că la Constanţa aceasta a redevenit o modă printre infractori. Metoda este una des folosită de răufăcătorii care caută să încaseze câştiguri necuvenite şi îşi încearcă norocul abordând din mers persoanele de sex feminin, considerându-le o „pradă” mai sigură.

O femeie din Constanţa a fost abordată, în timp ce se afla în trecere pe strada Ştefan cel Mare, de un astfel de individ care, prefăcându-se că ia ceva de jos, s-a băgat în vorba cu aceasta şi i-a întins mâna în care ţinea o verighetă ce părea a fi din aur.

“Am găsit-o. Este a dumneavoastră?”

Aflându-se serile trecute pe artera pietonală Ştefan cel Mare, femeia povesteşte cum un tânăr, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a sărit brusc în faţă, căutând pe jos un anumit obiect. Fără a avea timp să reacţioneze, constănţeanca s-a trezit faţă în faţă cu individul care ţinea o mână întinsă către ea, în care avea o aşa zisă verighetă de aur. “Am găsit-o. E a dumneavoastră? Luaţi-o!” i-ar fi spus tânărul, însă femeia a refuzat spunând că obiectul nu-i aparţine. “Am auzit de această metodă de şantaj acum multă vreme. Bănuiesc că voia să-l recompensez pentru că îmi înapoia verigheta”, a declarat femeia. Potrivit descrierii, bărbatul era înalt, slab, cu părul şaten, îmbrăcat într-o cămaşă albă cu dungi şi pantaloni de culoare bej.

De altfel, femeia nu este singura persoană care s-a aflat în această ipostază ciudată. O altă persoană povesteşte că acelaşi lucru i s-a întâmplat în zona Dacia, pe bulevardul Tomis, cu doar trei zile înainte. Această metodă a fost practicată de infractori şi în zona Gării, o femeie povestind că în urmă cu 5 luni a fost abordată cu acelaşi tertip: “E a dumneavoastră? Daţi-mi nişte bani pe ea şi rămâne a dumneavoaastră.”

Să-i găseasca pe vinovaţi e mai complicat pentru anchetatori. Ca acuzaţia să se poata proba, acelaşi autor trebuie să comită de mai multe ori fapta. Cine e prins că face o escrocherie primeşte între trei şi şapte ani de închisoare.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fir-ati ai dreaqu de machidoni
0
0
foarte bine ca fac asta. Daca stii ca nu e al tau cum poti pretinde ca e? Scrie si in biblie de pacatul lacomiei.
2
0
grea munca ptr tigani.mai o furaciune,mai o inselaciune,mai o tilharie,pesedeua le da bani sa stea acasa,e bine in romanika!
14
1
jurnalismul in ziua de azi ... barfe copiate de pe diverse grupuri de Facebook. Bravo , sunteti tari
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108