REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

"Mi-aş dori să candidez la Primăria Constanţa şi să am o confruntare cu Mazăre, să demonstrez că sunt mai bun"

"Mi-aş dori să candidez la Primăria Constanţa şi să am o confruntare cu Mazăre, să demonstrez că sunt mai bun"

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 124

Deputatul Florin Gheorghe, încrezător în forţele PMP:

Deputatul Florin Gheorghe, încrezător în forţele PMP:

La final de campanie electorală pentru Parlamentul European, deputatul Florin Gheorghe, care este şi preşedinte al Partidului Mişcarea Populară - organizaţia municipală Constanţa, se arată încrezător în procentul pe care îl va obţine formaţiunea politică. La Constanţa, Gheorghe crede că PMP va avea un scor peste media partidului la nivel de ţară: "La municipiu vom lua scor din două cifre, aproape de PNL şi clar peste PDL".

Reporter: Pe 25 mai mergem la vot. Cum aţi perceput această campanie electorală, cum s-a desfăşurat ea?

Florin Gheorghe: Foarte liniştită. Se vede că adversarii politici s-au ocupat de alte lucruri, au avut alte obiective, nicidecum promovarea programelor candidaţilor pentru Parlamentul European. La Constanţa, adversarii politici au fost preocupaţi de cum să treacă acţiunile Portului la Consiliul Local.

Rep.: Dar la nivel naţional, care a fost sentimentul legat de această campanie?

F.G.: Pe plan naţional n-am avut campanie pentru europarlamentare, ci pentru prezidenţiale, cu un singur candidat: Victor Ponta. Premierul a irosit timpul românilor cu mesaje care indică foarte clar că este în cursa pentru preşedinţia României. A furat, cum s-ar spune, startul alegerilor prezidenţiale, în timpul celor pentru Parlamentul European.

Rep.: Remarcăm însă că şi preşedintele Traian Băsescu fie l-a provocat pe premier să aibă diverse ieşiri publice, fie i-a răspuns premierului... Acest lucru cum îl comentaţi?

F.G.: Pentru că în România opoziţia este încă firavă, atunci preşedintele şi-a asumat rolul de opoziţie la actuala guvernare dezastruoasă. Şi subliniez dezastruoasă.

Rep.: Dezastruoasă? Păi, doar ce am fost anunţaţi că anumite taxe dispar...

F.G.: Da, şi la fel cum auzim acest lucru, la fel de bine guvernanţii ne povestesc cum am avut creştere economică. Ştiţi de ce am avut creştere economică? Pentru că au fost mai multe taxe şi mai mari!

Rep.: Legat de taxe, şi pe plan local administraţia ne dă veşti bune: o anumită categorie de constănţeni va fi scutită de taxa de habitat...

F.G.: O astfel de măsură nu şterge chinul constănţenilor, atunci când trebuie să plătească facturile la încălzire. Asta ca să nu mai spun că vestea enunţată de dumneavoastră, privind taxa de habitat, a venit "la pachet", în şedinţa de Consiliu de azi (miercuri, 21 mai - n.r.), cu cea privind cadoul pe care primarul îl face turiştilor care vin pe litoral: şepci şi tricouri. Nu spun neapărat că e ceva rău, dar să ne gândim la buget şi la constănţeni. eu îi propun domnului primar să dea şepci şi tricouri din salariul dânsului, nu din banii noştri. Să ne gândim că poate banii pentru şepci ar putea fi economisiţi aşa încât să scadă preţul la gigacalorie. Dacă nu ştia, îl anunţ eu că turiştii care vin la Mamaia nu votează în Constanţa, deci aceste cadouri nu vor avea efectul pe care dânsul îl urmăreşte ori de câte ori anunţă câte o aşa-zisă măsură benefică...

Rep.: Preţul gigacaloriei este în dezbatere în strânsă legătură cu acţiunile Portului Constanţa. Cum vedeţi acest lucru?

F.G.: Noi, constănţenii, prin Consiliul Local, am deveni acţionari ai Portului, însă eu, unul, sunt sceptic în privinţa managementului. Având în vedere managementul dezastruos al oraşului - îl vede şi îl resimte orice constănţean -, nu aş vrea ca şi asupra Portului Constanţa să se transfere acelaşi management dezastruos. Nu aş vrea ca activitatea portuară să scadă, doar ştim câţi oameni muncesc acolo şi depind familiile lor de acele venituri; nu aş vrea să ne trezim că va trebui să suportăm din buzunarele noastre activitatea portuară, iar din acest motiv să crească gigacaloria. Alte oraşe din România au demonstrat că se pot oferi servicii centralizate la preţuri corecte, spre deosebire de Constanţa. Spre exemplu: Arad, Braşov, Cluj, unde primarii n-au cerut nimic de la guvernanţi şi, totuşi, gigacaloria nu "rupe" la buzunar. La Constanţa, dacă RADET ar încerca să reducă anumite cheltuieli inutile, ca de exemplu cele pentru publicitate ori sponsorizarea unor echipe sportive, poate că ar putea economisi aşa încât să fie redusă factura către cetăţean.

Rep.: Există în momentul de faţă discuţii ale unor persoane importante ori cunoscute din oraş, legate de varianta că Radu Mazăre nu va mai putea candida în 2016, iar atunci se caută un candidat "potrivit" pentru primărie. Cum vedeţi dvs. aceste discuţii?

F.G.: Dacă unii politicieni îşi freacă mâinile de bucurie că Radu Mazăre nu ar mai putea să candideze, eu unul, care mi-aş dori să candidez pentru Primăria Constanţa, mi-aş dori să am o confruntare cu el la locale şi să demonstrez că sunt mai bun ca el. Niciodată nu am dorit răul cuiva, fie el şi adversar politic.

Rep.: Revenind la campania pentru PE, aţi spus la un moment dat că vă bazaţi pe cel puţin 5 europarlamentari pe care să îi "dea" PMP. În momentul de faţă, mai este valabil acest pronostic?

F.G.: Desigur. Fiecare coleg s-a ocupat de campanie exemplar în zona de care a răspuns, toţi suntem încrezători că vom obţine un scor bun. Deşi unii analişti spun că în mediul rural PMP nu a prins, noi credem că vom obţine şi acolo voturi, colegii noştri fiind încrezători că vom fi foarte aproape de scorul PNL şi peste PDL. În municipiu cred că scorul va fi peste scorul partidului la nivel naţional. Sunt bucuros că am format la nivelul municipiului Constanţa o echipă de oameni tineri, aşa cum ne-a recomandat şi preşedintele Traian Băsescu: oameni tineri, între 35-40 de ani, noi în politică, oameni care să schimbe imaginea politicii.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108