REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Mica Unire, sărbătorită la Constanţa: viceprimarul şi prefectul s-au prins în horă

Mica Unire, sărbătorită la Constanţa: viceprimarul şi prefectul s-au prins în horă

Replica API 25 ianuarie 2016 | 23:32 274

157 de ani de la Unirea Principatelor Române

157 de ani de la Unirea Principatelor Române

Românii din toată ţara au marcat cei 157 de ani de la Mica Unire. Cu prilejul acestei zile au fost organizate manifestaţii în mai multe oraşe ale ţării. La Iaşi, manifestările au început la ora 10.00, cu un concert de muzică populară susţinut de Grigore Leşe, Veta Biriş şi Matilda Pascal Cojocăriţa. Primul care a ajuns la Iaşi a fost premierul Dacian Cioloş, urmat la scurt timp de şeful statului, Klaus Iohannis. La Constanţa, fanfara militară a marcat Mica Unire în Piaţa Ovidius.

Zeci de constănţeni au venit duminică, în Piaţa Ovidiu, pentru a lua parte la manifestările organizate de autorităţile locale cu ocazia împlinirii celor 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor. La eveniment au participat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, ai Armatei, ai Jandarmeriei, dar nu numai. De asemenea, au fost prezenţi şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu, dar şi prefectul Ion Constantin. Prefectul a urat constănţenilor “la mulţi ani” şi a ţinut un mic discurs.

„Dragi români, stimaţi cetăţeni ai judeţului Constanţa, astăzi este pentru toţi românii o zi de sărbătoare, în care aniversăm evenimentul fondator al României modern. Unirea din 1859 a însemnat o etapă esenţială pe drumul unităţii naţionale. Vă urez tuturor la mulţi ani şi cred cu tărie că deopotrivă constănţenii şi ceilalţi locuitori ai ţării sunt mândri de istoria noastră şi au conştiinţa faptului că trebuie să ne ridicăm la înălţimea înaintaşilor noştri şi să fim în continuare călăuziţi de aceleaşi idealuri, unitate, solidaritate şi progres”, a transmis prefectul Constanţei.

În cadrul manifestărilor a avut loc intonarea imnului şi defilarea Gărzii de Onoare, apoi fanfara militară a intonat Hora Unirii, iar oficialităţile dar şi cetăţenii oraşului s-au prins în horă. Mica Unire sau Unirea Principatelor Române a fost serbată şi la Medgidia. Şi la Mangalia au fost organizate manifestări. Pe o temperatură de - 7 grade, Organizaţia de Tineret Mişcarea Populară Mangalia a sărbătorit Unirea Principatelor Române şi a pus încă o piatră la temelia „României Mari”. Tinerii au fluturat cu emoţie şi speranţa cele 3 steaguri reprezentative, steagul României, cel al Moldovei şi steagul României Mari, visând la unire cu fraţii noştri de peste Prut.

Mihaela UNGUREANU, Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108